Remi na Ptuju
Labod Drava in Interblock sta se v 5. krogu Prve lige razšla z 1:1 (1:0).

Ptujčani so si pred tem krogom želeli vpisati prvo zmago. Dolgo časa je kazalo, da bodo do nje tudi prišli, saj so vodili z golom Kronavetra. Toda v 79. minuti jim jo je odvzel Mišura, tako da skupaj z Domžalami še vedno zasedajo dno prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Interblock vse bližje zgornji polovici.

Prvi polčas na Ptuju je bil kar dinamičen. Tako gostitelji kot Ljubljančani so si priigrali kar nekaj priložnosti, Ptujčani pa so eno svojih tudi izkoristili. To se je zgodilo v 21. minuti, ko je Kronaveter uspešno izvedel prosti strel z 18 metrov.

Sicer pa se je že v sedmi minuti Zajc znašel sam pred Rozmanom, Kronaveter je bil blizu zadetka tudi v 11. minuti, ko je z desetih metrov zadel vratnico, poskusili pa so še Semler, Zajc in Ekpoki.

Na drugi strani je pri gostih prvi zapretil Milenković v deveti minuti, a njegov strel je bil preslab. Interblock je na nov poskus moral počakati kar 20 minut, saj je šele v 28. minuti Mišura spet poskrbel za nekaj več razburjenja, ko je z osmih metrov zgrešil vrata Drave, tako kot tudi Iličić z roba kazenskega prostora štiri minute pozneje. Tik pred koncem polčasa je z desetih metrov znova močno sprožil Iličić, Bratušek pa je žogo z zadnjimi močmi odbil v kot.

Uvod drugega polčasa je bil precej manj razburljiv, brez pravih nevarnosti za ena ali druga vrata. Še najaktivnejši je bil Milenković pri Interblocku, ki je nekajkrat poskusil, toda vselej nenatančno, v 59. minuti pa mu je poskus obranil Bratušek. Potem pa so spet prevzeli vajeti igre v svoje roke Ptujčani, ki so veliko poskušali prek najbolj razpoloženega domačega nogometaša Kelenca.

A njemu iz kar nekaj poskusov ni uspelo premagati gostujočega čuvaja mreže Rozmana, zato pa je bil uspešnejši Mišura, ki je v 79. minuti po lepem preigravanju izenačil. Ptujčani, ki so si tako želeli prvo zmago v sezoni, so tako spet ostali brez nje, saj jim niti v končnici tekme ni uspelo več zatresti ljubljanske mreže.

SORODNE NOVICE

DELI NA