16.03.2024 | Prva liga Telemach
Remi na ljubljanskem derbiju

Bravo Kostel - Olimpija 1:1 (1:1)

* Športni park Šiška, sodniki: Antič, Kasapović, Pospeh.
* Strelca: 0:1 Durdov (45.), 1:1 Stanković (45+1.).
* Bravo: Orbanić, Španring, Gorenc, Kavčič, Jakšić, Štravs, Trdin, Gidado (od 56. Pečar), Stanković, Ivanšek (od 78. Kerin), Poplatnik.
* Olimpija: Pintol, Silva, Muhamedbegović, Karamatić, Sualehe, Agba, Elšnik (ode 71. Lucas), Doffo, Florucz (od 62. Posavec), Brest (od 46. Ne. Motika), Durdov (od 75. Jakupović).
* Rumeni kartoni: Poplatnik, Jakšić; Agba, Silva, Sualehe, Doffo.
* Rdeči karton: /.

Bravo je še enkrat več potrdil, da v Šiški predstavlja trd oreh za zeleno bele. Šiškarji so še na četrti zaporedni medsebojni tekmi z Olimpijo ostali nepremagani, še daljši niz neporaženosti proti Olimpiji pa imajo na domačem igrišču, kjer zeleno-belim ni uspelo slaviti že na osmi zaporedni tekmi. Olimpija za vodilnim Celjem zaostaja za devet točk, Bravo je za zdaj tretji.

Šiškarji so na tekmi prvi sprožili nevarnejši strel, v deveti minuti je Matej Poplatnik žogo z glavo poslal čez gol. Pozneje je nase opozorila tudi Olimpija, najprej je v 15. minuti Timi Timi Max Elšnik z glavo meril v vratarja Matijo Orbanića, minuto zatem pa je bil neuspešen Raul Florucz z rahlo previsokim lobom.

Pozneje igra ni bila posebej razburljiva, pravih priložnosti ni bilo, v končnici polčasa pa je bilo povsem drugače. Najprej je pri Bravu nespretno akcijo zaključil Victor Gidado, ko je imel pred vrati na voljo prostega igralca, nato pa je v 45. minuti Olimpija povedla.

David Sualehe je podal z leve strani na drugo vratnico, tam je Timi Max Elšnik žogo z glavo podal pred vrata, kjer jo je iz bližine v mrežo poslal Ivan Durdov. Toda manj kot minuto pozneje je Bravo izenačil, po podaji Matije Kavčiča, enajsti v sezoni, s čimer je na vrhu v tem elementu, je zadel Jakoslav Stanković.

Uvod drugega polčasa je bil spet precej mirnejši, tudi poskus Florucza v 57. minuti ni pomenil prave nevarnosti za Orbanića. V 60. je bilo nevarneje v Olimpijinem kazenskem prostoru, akcija se je končala z nenatančnim Stankovićevim strelom. Premalo natančen je bil tudi Durdov z glavo iz bližine v 65. minuti.

Dve minuti pozneje se je izkazal Denis Pintol po strelu Poplatnika s 13 metrov, sledilo pa je novo obdobje brez pretresov, ki se je nadaljevalo do konca obračuna.

Bravo bo v 28. krogu 29. marca gostoval v Rogaški Slatini, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Olimpija
    27. krog Prve lige Telemach odpira mestni derbi. Kako se bo razpletel?

DELI NA