29.10.2022 | Prva liga Telemach
Remi na štajerskem derbiju

Celje - Maribor 3:3 (1:1)

* Arena Z'dežele, sodniki: Kajtazović, Praprotnik, Kasapović.
* Strelci: 1:0 Matko (25.), 1:1 Watson (44.), 2:1 Matko (49.), 2:2 Tolić (59.), 2:3 Vipotnik (74.), 3:3 Vuklišević (94.).
* Celje: Rozman, Šporn (od 78. Bajde), Vuklišević, Zec, Milić, Vrbanec, Kouter (od 68. Janjičić), Popović, Gbamble (od 63. Bizjak), Matko (od 78. Matić), Ikwuemesi.
* Maribor: Jug, Milec, Uskoković, Watson, Guerrico, Repas, Antolin (od 87. Kryeziu), Božić, Tolić (od 93. Čuk), Brnić (od 66. Baturina), Vipotnik (od 87. Božičković).
* Rumeni kartoni: Gbamble, Popović, Zec, Šporn, Bajde; Tolić.
* Rdeči karton: /.

Trener Maribora Damir Krznar je po treh zaporednih porazih govoril o discipliniranju igralcev, a tudi o iskanju žarka upanja. Zdelo se je, da bo ta posvetil v Celju, kjer so državni prvaki pokazali napadalno boljšo igro kot v prejšnjih krogih. Za nameček so se po dvakratnem zaostanku vrnili in celo obrnili izid v svojo korist, ki so ga držali do 94. minute. Takrat pa so Celjani, za katere sta zadela dva nekdanja Mariborčana, izenačili.

Tako so slednji točkovno vsaj začasno izenačili z drugouvrščenim Koprom, Maribor, pri katerem zaradi kazni niso smeli igrati Rok Kronaveter, Gregor Sikošek in Sven Šoštarič Karič, pa je z remijem vsaj prekinil niz treh porazov.

Tekma v Celju kar nekaj časa ni postregla s posebej zanimivo predstavo, v uvodnem delu je sicer pri gostih poskusil Marko Tolić, pri domačih pa Matic Vrbanec, toda oba sta slabo zaključila.

V 25. minuti pa so imeli Celjani na voljo enega od kotov. Tega je z desne strani izvedel Denis Popović in žogo poslal proti prvi vratnici, kjer jo je z glavo spretno z diagonalo v mariborsko mrežo usmeril Aljoša Matko.

V 37. minuti so tudi Mariborčani zagrozili, na koncu pa je Matjaž Rozman obranil poskus Žana Vipotnika. Uspešnejši pa je bil Max Watson v 44. minuti, ko je z glavo unovčil podajo Tolića iz kota z desne strani.

V 49. minuti je Matko dosegel svoj drugi gol na tekmi, ko je ob branilcu prišel do globinske podaje in na koncu z močnim strelom ugnal Ažbeta Juga. Maribor je bil nevaren v 55. minuti, ko je Tolić malce z leve meril rahlo čez vrata.

Jan Repas je v 57. minuti poskusil kot naslednji pri Mariboru, Rozman pa je ustavil njegov poskus z dobrih 20 metrov. Dve minuti pozneje pa so gosti izenačili, po prodoru in podaji Martina Milca po desni strani je Rozman žogo nekoliko nespretno odbil, a le do Tolića, ki jo je brez posebnih težav spravil v mrežo.

Tolić je nato poskusil od daleč v 67. minuti, vendar je bil premalo natančen, zatem je dvakrat neuspešno poskusil še Vipotnik, je bil pa slednji uspešen v 74. minuti, ko je ob neposrečenem posredovanju Rozmana zadel iz bližine z leve strani.

V 77. minuti je Roko Baturina zgrešil z glavo, v 86. minuti pa so si Celjani po kotu sami preprečili izenačujoči zadetek, med drugim je David Zec iz bližine zadel Lovra Bizjaka na golovi črti. V 91. minuti je še Vasilije Janjičić poskusil od daleč, a preveč po sredini.

Ko je kazalo, da bo Maribor prišel do zmage, pa je v 94. minuti po podaji z leve strani z glavo na drugi vratnici zadel Damjan Vuklišević za 3:3.

Celje bo v 16. krogu v soboto gostovalo pri Gorici, Maribor pa bo prihodnjo nedeljo gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Štajerski derbi bo vrhunec sobotnega nogometnega dogajanja. Celjani se bodo pobirali po ničli v Šiški, Mariborčani pa se bodo skušali izogniti četrtemu zaporednemu porazu.

DELI NA