Remi ob jezeru
Rudar in Olimpija sta se v 10. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Tekmeca sta v dvoboj vstopila z različnima popotnicama. Rudar je doma pokleknil pred Gorico, Olimpija pa je v Kranju razbila Triglav.

Po današnjem obračunu pa bosta v nov teden stopila z enakim izkupičkom. Rudar in Olimpija sta se v Velenju razšla z 1:1, pa čeprav so Ljubljančani 40 minut igrali z igralcem več.

Tekmo je bolje začela Olimpija, že v drugi minuti je nevarno meril Enes Rujović, toda Boban Savič se ni pustil presenetiti. Sledila sta poskusa Davorja Škerjanca, ki je bil nenatančen, in Zorana Zeljkovića, čigar poskus je velenjski vratar ukrotil. Pri domačih je bil "strelsko" najaktivnejši Rok Roj, a mu v 25. in 35. minuti ni uspelo zatresti mreže gostov.

V drugem polčasu so domačini na igrišču hitro ostali le z deseterico, saj je Nenad Novaković v 50. minuti dobil drugi rumen karton. Toda kljub temu so prav domači nogometaši v 56. minuti povedli. Dejan Djermanović je po podaji Františka Metelke na robu kazenskega prostora sprejel žogo in nato brez težav ukanil še Damirja Botonjića v ljubljanskih vratih.

A vodstvo ni dolgo zdržalo. V 65. minuti se je Erik Salkić odločil za ne preveč močan poskus z desne strani kazenskega prostora. Pred vratarjem Savičem se je Rujović (ki je bil v prepovedanem položaju) umaknil žogi, ta pa je tako pristala za hrbtom presenečenega velenjskega vratarja.

Zaradi protestov zaradi že omenjenega prepovedanega položaja je moral klop Rudarja zapustiti tudi trener Bojan Prašnikar. Do konca tekme pa kakšnih resnejših priložnosti ni bilo, tako da sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

Rudar bo v prihodnjem krogu v soboto gostoval pri Mariboru, Olimpija pa bo gostila Hit Gorico.

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Olimpija

    Oglejte si izjavi po tekmi 10. kroga Prve lige Rudar -Olimpija.

DELI NA