Remi pod žarometi
Nafta in Rudar sta se v tekmi 8. kroga v Lendavi prvič v zgodovini pod žarometi razšla s 3:3 (3:0).

Nafta, eno najprijetnejših presenečenj začetka prvenstva, ni zmogla premagati Rudarja, pa čeprav je po prvem polčasu vodila že s 3:0. Ko je že vse kazalo na popolno slavje domačih nogometašev in navijačev, so gosti vstali od mrtvih in po pravi drami prišli do zaslužene točke.

Razočaranje v domači vrsti je bilo gotovo veliko, saj so si želeli zmago tudi zato, ker so tekmo v Lendavi označili kot zgodovinsko, saj je bila prva, ki so jo odigrali pod žarometi.

Prav zaradi tega je bila pred tekmo tudi slovesnost, na kateri so bili prisotni eminentni gostje iz Nogometne zveze Slovenije, prekmurske politične in gospodarske sfere in pa tudi novi predsednik lendavskega kluba Mihael Dominko.

Praznično vzdušje na stadionu je domače nogometaše kar nekoliko uspavalo in uvodne minute niso kazale na to, da bi lahko prekmurski navijači zadovoljni zapustili športni park. Gosti so že v tretji minuti prišli do sijajne priložnosti, ko se je Dejan Djermanović sam znašel pred vratarjem Tomažem Murkom, a je bil slednji v medsebojnem dvoboju uspešnejši. Murko se je izkazal tudi nekaj trenutkov pozneje, ubranil je namreč nevaren prosti strel Damjana Trifkovića.

Toda neodločno in ponesrečeno posredovanje gostujočega vratarja Bobana Saviča je spreobrnilo potek tekme. V sedmi minuti je po prodoru in predložku Bojana Matjašeca z leve strani že bilo videti, da bo žoga plen velenjskega vratarja, a mu jo je Jože Benko praktično iz rok izbil v gol. Gostje so sicer protestirali, da je strelec storil prekršek in tudi igral z roko, vendar sodnik ni bil enakega mnenja.

Gol je dal polet domačim nogometašem, tako da na drugega ni bilo potrebno dolgo časa čakati. V 17. minuti je bil po kotu z leve strani v kazenskem prostoru najspretnejši Erdžan Bečiri, ki je ob neodločni obrambi tekmecev še v zraku z nogo žogo spravil v mrežo. Toda to še ni bilo vse. Sedem minut pozneje je v protinapadu Konstantin Vasiljev podal lepo žogo v prostor Benku, ta je nekoliko z desne strani neoviran stekel proti Saviču ter ga tudi premagal.

Lendavčani so po visokem vodstvu popustili, pobudo so povsem prevzeli gostje. Že do odmora so si priigrali dve lepi priložnosti, Trifković je z glavo streljal čez gol, z nogo je enako storil tudi Djermanović, Marko Kolsi pa je celo zadel prečko, ko je z leve strani poskušal podati žogo v sredino.

Ofenziva gostov se je po pričakovanjih nadaljevala tudi v drugem delu, prve sadove pa je obrodila v 57. minuti. Najprej je s strelom z glavo poskušal Trifković, Murko je žogo odbil v kot, po katerem je žoga prišla na desno stran kazenskega prostora, od koder jo je Uroš Korun z močnim udarcem poslal v mrežo.

V domačo ekipo se je naselila nervoza, kar so Velenjčani znali izkoristiti. Najprej je po kotu z neoviran z glavo domačega vratarja premagal Nikola Tolimir, da pa zna zadeti, je v 64. minuti dokazal še Trifković, ki je izkoristil podajo Aleša Jeseničnika z leve strani in prehitel svojega čuvaja Matjašeca.

Po izenačenju so Prekmurci vendarle vzpostavili ravnotežje, tako da se je igra razplamtela. No obeh straneh je bilo še nekaj priložnosti. Benko je zapravil dve, najprej je po podaji Matjašeca z glavo zadel vratnico, nato še streljal v roke vratarju, na drugi strani je bil dvakrat blizu zadetka Korun. V 81. minuti je najprej s kakšnih 30 metrov mojstrsko izvedel prosti strel, a se je Murko izkazal in odbil žogo v kot, po katerem je Korun še enkrat prišel do žoge, vendar je streljal čez gol.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 8. kroga Prve lige Nafta - Rudar.

    Po vrsti so spregovorili trener Nafte Damir Rob, igralec Nafte Aleš Čeh, trener Rudarja Bojan Prašnikar in igralec Rudarja Aleš Jeseničnik.

DELI NA