Remi s šestimi goli
HIT Gorica in CM Celje sta se v 4. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 3:3 (2:0).

Primorska in štajerska zasedba sta imeli po treh tekmah enak izkupiček (po eno zmago, neodločen izid in poraz), po medsebojnem obračunu pa se njun izplen ni spremenil, v živahni tekmi polni preobratov sta se tekmeca razšla z delitvijo točk.

Novogoričani so v minulem krogu izgubili z Mariborčani, Celjani pa so se dobesedno poigrali z Velenjčani in jim nasuli kar pet golov, tako da je strateg Milan Đuričić v ogenj poslal nespremenjeno postavo.

Ti so v prvem polčasu povsem nadigrali gostitelje in bili za vsaj razred boljši tekmeci od domačih igralcev, v drugem polčasu pa s pogumno predstavo nadoknadili zaostanek treh golov.

Celjani so začeli obetavno, priložnosti Maria Močiča, Sebastjana Gobca in predvsem izjemno razpoloženega napadalca Gorazda Zajca, ki je domači obrambi povzročil največ sivih las, so ostale neizkoriščene. V 29. minuti so Celjani vendarle dosegli zadetek, a nesrečni Milan Andjelković je ukanil lastnega vratarja Amela Mujčinoviča.

Igralci iz mesta ob Savinji so takoj po prejetem golu izpeljali obetavno akcijo, vendar je Amel Mujakovič zadel okvir vrat, že v naslednji minuti pa po golu Sandija Arčona zaostajali z 0:2. Do konca prvega dela so imeli gosti terensko pobudo, a sprostili so se tudi gostitelji in nevarno grozili iz nasprotnih napadov.

Ko je Etien Velikonja v deveti minuti nadaljevanja soigralce po uspešno izvedeni 11-metrovki popeljal do vodstva s 3:0, je kazalo na zanesljivo zmago gostiteljev, ki so v nadaljevanju - kot po tekočem traku - zapravljali številne priložnosti.

Tekmo je na glavo postavil "rezervist" Rajko Rep, ki je v 79. in 80. minuti izkoristil podaji Gobca in Roka Štrausa ter znižal na 2:3, izenačujoči gol pa je minuto pred koncem rednega dela iz voleja postavil Dejan Purišič.

HIT Gorica bo v naslednjem krogu "gostovala" pri Luki Koper, CM Celje pa bo na domačem igrišču gostil Olimpijo. Obe tekmi bosta v soboto, 14. avgusta.

SORODNE NOVICE

  • 07.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Celje
    Oglejte si izjave s tekme 4. kroga Prve lige HIT Gorica - CM Celje.

DELI NA