Remi v Ajdovščini
Primorje in Olimpija sta se v 25. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

Ljubljančani so v Ajdovščino prišli kot nesporni favorit tekme. Ne nazadnje so prav zeleno-beli najbolj vroča ekipa pomladi, ob tem pa je Primorje na prejšnjih treh tekmah prejelo kar 12 golov.

Vse to je mogoče Olimpijo malce zavedlo, saj tokrat ni pokazala pravega žara in bila za to ustrezno kaznovana.

Domači nogometaši pa so na drugi strani kljub vsem težavam v klubu pokazali borbeno in nepopustljivo igro, ki jih je nagradila s točko.

Tekma se ni začela ravno atraktivno. Oboji so bili zadržani, tako da priložnosti za zadetek sprva ni bilo veliko. So pa dotlej pogumni Ajdovci svojo prvo resno kronali z zadetkom. Po hitrem protinapadu je Amer Jukan v 23. minuti podal Marku Božiču, ta je žogo poslal pred ljubljanski gol, kjer je bil Jaka Ihbeisheh, ki je premagal Damirja Botonjića.

Domači sicer niso mogli računati na trojico nogometašev, medtem ko je ljubljanskemu strategu Dušanu Kosiču manjkala kar šesterica, vključno z Daliborjem Radujkom in Sašo Ranićem. Kljub temu so favorizirani gosti kmalu stvari postavili na pričakovano mesto.

Najprej so v 28. minuti izenačili, ko je Boban Jović s strelom po tleh ugnal domačega vratarja, povedli pa so v 33. minuti, ko je Dare Vršič prišel do sredine kazenskega prostora Primorja in nato zlahka zadel za 2:1.

V uvodu drugega polčasa so imeli pobudo Ajdovci, toda Ljubljančani so jih brez težav držali pod nadzorom, saj do strela dolgo niso prišli. V 68. minuti pa so imeli domačini na voljo prosti strel in po njem izenačili. Strelec je bil Neven Čuturilo.

V zaključku tekme se je pri gostih še najbolj trudil spremeniti izid Vršič, ki je sprožil nekaj strelov, a ob preveč ležerni predstavi zeleno-belim ni uspelo priti do polnega izkupička. Še več, ob koncu so lahko zadovoljni celo s točko, saj je imelo Primorje tik pred koncem tekme veliko priložnost za zmago, vendar se je po Čuturilovem strelu izkazal Botonjić.

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje-Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 25. kroga Prve lige Primorje-Olimpija.

DELI NA