Remi v Celju
CM Celje in ljubljanska Olimpija sta se v 17. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Celjani so imeli priložnost, da se z zmago zavihtijo pred današnje tekmece. V prvem polčasu jim je kar dobro kazalo, saj so bili izrazito boljši tekmec od Olimpije, toda mreže niso znali zatresti. V drugem delu je bila igra veliko bolj izenačena, zadetka Rujovića in Duspare pa sta pomenila delitev točk. Tretjeuvrščeni zeleno-beli imajo tako še vedno točko naskoka pred Celjem.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, medtem ko je Olimpija tekmo začela precej bojazljivo. Domačini so v uvodne pol ure sprožili kar nekaj strelov, Lovrečič, Štraus in Dvorančić pa niso bili dovolj natančni. Najnevarnejši poskus je sprožil prav slednji v 40. minuti, ko je njegov strel z glavo Oblak ukrotil. Mladi ljubljanski vratar se je moral izkazati tudi po strelu Kačičnika v 45. minuti.

Na drugi strani so zeleno-beli pokazali bore malo, malce nevarnejši je bil le poskus Dugolina v 23. minuti. Hiter protinapad jim je uspel tudi v 37. minuti, vendar je tik pred strelom najboljšega Olimpijinega igralca Rujovića dobro posredoval Kačičnik.

Drugi polčas se je začel bolj razburljivo. Najprej je izjemno priložnost za Olimpijo zapravil Škerjanc, ki se je zapletel sam pred vratarjem Mujčinovićem, le nekaj trenutkov zatem pa je na drugi strani Bezjak zadel prečko. V 68. minuti je gostujoči trener Robert Pevnik na igrišče poslal novinca de Abreua, ki pa ni imel prstov vmes pri vodilnem zadetku Ljubljančanov.

Tega je v 69. minuti v povsem lastni režiji dosegel razpoloženi Rujović, ki je v prodoru "nanizal" tri domače nogometaše, ob koncu pa matiral tudi Mujčinovića. Za razliko od prvega je bila igra v drugem polčasu bistveno bolj izenačena. V 73. minuti se je domači strateg Milan Djuričić odločil v igro poslati Dusparo, kar se mu je obrestovalo v 82. minuti, saj je celjski nogometaš unovčil napako Bonifacia, ukanil tudi Oblaka in zadel za 1:1. Celjani so nato nevarno poskusili še prek Bezjaka in Urbanča, a je ostalo pri delitvi točk.

SORODNE NOVICE

DELI NA