Remi v Celju
 CM Celje in Olimpija sta se v 5. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Dvoboj Celjanov in Ljubljančanov se je končal z delitvijo točk, pa čeprav so imeli domačini še 20 minut pred koncem tekme tako vodstvo kot tudi igralca več.

Toda avtogol Borisa Mijatovića je poskrbel za drugo točko Olimpije v sezoni in šesto Celja.

Tekma v Celju se je začela s skoraj 40-minutno zamudo, ki pa ni zmedla domačih nogometašev, ki so bolje začeli tekmo in v 14. minuti tudi povedli. Danijel Brezič je lepo podal do Romana Bezjaka, ki se je sam znašel pred Damirjem Botonjićem in ga z lepim strelom premagal.

V 25. minuti bi lahko Celjani še povečali prednost, saj je Botonjić izpustil žogo, Gorazd Zajc pa jo je namesto v prazen gol poslal v zunanji del mreže. Ljubljančani so še najnevarnejšo akcijo izpeljali v 44. minuti, ko je Ermin Raković lepo podal do Sebastjana Cimerotiča, toda njuno namero je pravočasno "prebral" Amel Mujčinović in uspešno posredoval.

Uvod drugega polčasa ni bil tako živahen kot uvod prvega. Priložnosti so bile redke, v 62. minuti je Luka Prašnikar sicer poskusil z glavo matirati Mujčinovića, a je bil celjski vratar zanesljiv. V 70. minuti pa so Ljubljančani na igrišču ostali le z deseterico, saj je zaradi drugega rumenega kartona (prekršek nad Bezjakom) moral z igrišča Blaž Božič.

V 75. minuti bi številčno prednost lahko unovčil Rajko Rep, ki pa je žogo poslal tik mimo desne vratnice. Kljub igralcu manj je morala Olimpija kreniti po izenačenje in ga nekoliko nepričakovano tudi dobila. V 85. minuti je Raković podal v kazenski prostor, tam pa je Boris Mijatović nespretno posredoval in premagal svojega vratarja.

To je spet dalo obrat v igri, saj so si Celjani želeli zmagati in zato v zadnjih minutah vse napore vložili v lov na tri točke. Toda zeleno-beli so vzdržali in dosegli svojo drugo točko v sezoni.

SORODNE NOVICE

  • 15.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Olimpija
    Oglejte si izjave po tekmi 5. kroga Prve lige CM Celje - Olimpija.

DELI NA