Remi v Domžalah
Nogometaši Domžal in Kopra so se v tekmi 8. kroga Prve lige v Domžalah razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Koprčani so v Domžale prišli v vlogi izrazitih favoritov; vodilno moštvo je v prvih sedmih krogih do reprezentančne prekinitve zbralo 19 točk, medtem ko so bili domači nogometaši z vsega petimi na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Toda začetek tekme ni pokazal, da je med ekipama 14 točk razlike. Domači so zaigrali napadalno in pogumno, čeprav so zaradi poškodb manjkali številni igralci (Pekič, Perme, Brezovački). Takšna igra je hitro obrodila sadove. Že v osmi minuti so imeli domači priložnost za strel na gol. Prosti strel z več kot 30 metrov je izvajal Drevenšek in bil izjemno natančen. Z močnim strelom tik pod prečko je premagal vratarja Kopra Suhonjiča in poskrbel za veselje na tribunah.

Tudi nadaljevanje je več prineslo domačim. Koprčani se niti po zadetku niso prebudili, za domače je v 25. minuti ob poskusu z glavo zapretil Elsner, deset minut kasneje pa je imel nov prosti strel, tokrat nekoliko bliže vratom Kopra, še Drevenšek, zadel pa je le zunanji del mreže. V 39. minuti pa je po podaji Čavuševiča v kazenski prostor Karič rešil Koper z odbijanjem žoge v kot.

Koprčani so se v prvem polčasu zaman trudili s sestavljanjem nevarnih akcij, štirikrat so se ujeli v prepovedani položaj, ob koncu prvega dela pa so si, tako zaradi prekrškov kot ugovarjanja sodniku, na hitro pridobili le tri rumene kartone.

Toda Koprčani so slab prvi polčas hitro pozabili. Že po nekaj minutah nadaljevanja so poskrbeli za izenačenje iz prve prave nevarne akcije na tekmi. Akcijo je s podajo z desne strani začel Sesar, ki je na začetku drugega polčasa zamenjal Božičiča, Brulc je žogo v sredini prepustil Pavlinu, koprski veteran pa je s 14 metrov natančno meril in ugnal domačega vratarja Brljaka.

Nekaj minut kasneje so domači zahtevali enajstmetrovko; Čavuševič je prodiral po levi strani, žogo pa je pred njim izbil vratar Suhonjič, napadalec Domžal je padel, sodnik pa je le odmahnil z roko. Domači so v 62. minuti poskusili po kotu, a je bil Elsner z glavo nenatančen. Podobno je bilo na drugi strani deset minut kasneje, po prostem strelu Rajčeviča je z glavo meril Brulc, toda nenatančno.

Vratar Kopra je moral posredovati v 77. minuti, ko se je nenadoma za strel z roba kazenskega prostora odločil Čavuševič. Isti igralec je imel nekaj minut pred koncem tudi priložnost, da bi Domžalam priigral vse tri točke, toda streljal je
natančno v vratarja Kopra in ostalo je pri delitvi točk.

SORODNE NOVICE

DELI NA