Remi v Domžalah
Domžale so v 13. krogu Prve lige doma igrale neodločeno 1:1 (0:0) z Nafto.

Soseda na prvenstveni lestvici, Domžalčani so za Mariborom drugi, tretja je Nafta, sta se razšla z neodločenim izidom. Lendavčani so povedli v prvem delu, gostitelji pa so bili zlasti v drugem delu bolj konkretni v napadu, vendar so se kljub izenačenju na koncu točke veselili igralci Nafte.

V 36. minuti je Blaž Brezovački ni najbolje znašel in po njegovi napaki so gostje izvajali kot. Izvajal ga je Konstantin Vassiljev, Slaviša Dvorančič, ki je kot priigral, je streljal z glavo, žoga je zadela domačega igralca Marka Drevenška, njegov soigralec Tadej Apatič pa jo je odbil z golove črte, vendar na glavo Jožeta Benka. Ta je z desetih metrov dokazal, zakaj je najboljši strelec lige.

Po lepem napadu domžalske vrste se je Damir Pekič v 60. minuti v kazenskem prostoru znašel sam pred čuvajem mreže tekmecev, vendar je žogi pot v mrežo preprečil vratar Tomaž Murko. Benko bi lahko svoj drugi gol zadel tri minute pozneje, ko je bil po lepi podaji Vassiljeva v podobnem položaju kot Pekić, le nekoliko bolj levo, vendar je zadel v noge vratarja Darka Brljaka.

Bojan Matjašec je v 68. minuti, ko je žogo na sredini izgubil Drevenšek, pretekel skoraj polovico igrišča, nato ni streljal, njegove dolge in nenatančne podaje pa Benko ni ujel. Dve minuti pozneje je Matjašec zaradi prekrška nad Maticom Seferovićem dobil drugi rumeni karton in Nafta je na igrišču ostala z desetimi možmi. Gostje so bili v vse slabšem položaju in v 77. minuti je prišlo do izenačenja. Apatićev strel je najprej s težavo v kot odbil Murko. Juninho je žogo poslal v kazenski prostor, kjer se je sam znašel Lucas Mario Horvat in z desetih metrov premagal nemočnega Murka.

SORODNE NOVICE

DELI NA