Remi v Kopru

Luka Koper - Rudar Velenje 2:2 (1:1)


* Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Jug (Tolmin), Praprotnik (Ljubljana) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelci: 0:1 Firer (6.), 1:1 Blažič (45.), 1:2 Eterović (52./11 m), 2:2 Brečević (57.).
* Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Brečević, Popović (od 57. Pučko), Galešić, Bradaschia, Mavrič Rožič, Hadžić, Palčič (od 74. Mendy), Čovilo.
* Rudar Velenje: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 46. Berko), Firer, Črnčič (od 87. Klinar), Jahić, Kašnik, Bratanović (od 65. Rotman), Radujko, Eterović.
* Rumeni kartoni: Mavrič Rožič, Nenezić, Pučko; Radujko, Firer.
* Rdeč karton: Kašnik (45.).

Koprčani so tudi na drugi spomladanski tekmi igrali neodločeno. Potem ko so točko osvojili v prejšnjem krogu v Domžalah, so tokrat pred domačimi navijači enak izkupiček odnesli v dvoboju z velenjskim Rudarjem. Ta je ves drugi polčas igral z igralcem manj, a na koncu le vpisal novo točko, s katero se je še malce oddaljil od mest, ki vodita v boj za obstanek. Koprčani so se z osmim remijem v sezoni utrdili na četrtem mestu.

Velenjčani so povedli v prvem resnem napadu. Visok predložek v kazenski prostor domačih je Ivan Firer mojstrsko z glavo preusmeril v mrežo Rudarja. Gosti so bili kljub jalovemu pritisku domačih še naprej nevarni. V 24. minuti je Leon Črnčič dobro streljal z roba kazenskega prostora, Igor Nenezić pa je žogo odbil v kot. Po njem je po zmedi v domačem kazenskem prostoru Nenezić znova odločilno posredoval in rešil svojo mrežo.

Vratar Kopra je bil v glavni vlogi tudi v 34. minuti. Streljal je Elvis Bratanović, koprski čuvaj mreže pa je z zadnjimi močmi žogo izbil v kot. Kazen za zapravljene priložnosti Rudarja je sledila ob koncu polčasa. Najprej je prodirajočega Gorana Galešića kot zadnji igralec zrušil David Kašnik in si prislužil rdeč karton. Miha Blažič je po kratki podaji močno streljal s 25 metrov, Matjaž Rozman pa je bil za las prekratek, tako da je žoga končala v gostujoči mreži.

Kljub igralcu manj so v nadaljevanju tekme gosti znova povedli. Razpoloženi Firer je prodrl v kazenski prostor domačih, kjer ga je podrl Matej Palčič. Glavni sodnik je pokazal na enajstmetrovko, Mate Eterović pa jo je zanesljivo izvedel. Koprčanom se je takoj obrestovala menjava, ko je v igro vstopil Matej Pučko. Slednji je lepo preigraval na sredini igrišča, podal žogo do Daniela Bradaschie, njegova podaja pa je pomenila asistenco za hrvaškega napadalca v dresu Kopra Ivana Brečevića, ki je izenačil na 2:2.

Koprčani pa niso nadaljevali kombinatorne igre. Z visokimi žogami v kazenski prostor so poskušali tekmo dobiti in imeli lepo priložnost v 84. minuti, a se Galešiću ni uspelo vpisati med strelce. Toliko bolj pa bodo svojo priložnost objokovali Velenjčani, ki so v izdihljajih tekme imeli "žogo za zmago". Rezervist Denis Klinar je v sprintu preigral celotno obrambo Kopra na čelu z Nenezićem, žogo po njegovem strelu proti praznim vratom pa je z golove črte izbil Damir Hadžić.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

DELI NA