Remi v Kranju
Triglav Gorenjska in CM Celje sta se v drugem krogu Prve lige v Kranju razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Prvo srečanje po vrnitvi kranjskih nogometašev med prvoligaše pred domačimi gledalci se je začelo s krajšo slovesnostjo.

Predsednik Triglava Igor Velov se je namreč s simboličnim darilom zahvalil Željku Mitrakoviču, lani stebru kranjskega moštva, za prispevek k vrnitvi med prvoligaše.

Že kmalu zatem je sledil hladen tuš za domače igralce in navijače. Celjani so izvedli protinapad in ga končali z na videz nenevarno podajo v domači kazenski prostor.

Trije domači branilci so se namreč gledali in čakali na to, da nekdo izbije žogo. Tudi kranjski vratar Miha Gracar je zapustil svoja vrata in se pridružil soigralcem pri opazovanju žoge. Na koncu so jo domači branilci podali do Marija Močiča, ki jo je zabil v prazno mrežo.

To so bili trenutki nezanimive in nezbrane igre z obeh strani. Pravih akcij ni bilo, Celjani pa so nadzorovali potek igre. V osmi minuti si je napako privoščila tudi ožja celjska obramba. Žogo ji je namreč odvzel Alen Krcič, ki se je sprehodil do roba kazenskega prostora in z natančnim diagonalnim strelom po tleh v desni spodnji kot celjskih vrat premagal Amela Mujčinovića.

Po zadetku se je igra razživela. Nekaj več so imeli od nje gostje, ki so bili tudi nevarnejši. Kljub temu so najlepšo akcijo prvega polčasa izvedli domači. Začel jo je kapetan Dejan Burgar, nadaljeval Anže Jelar, ki je na robu kazenskega prostora našel prostega Damirja Marijana. Žal je slednji slabo streljal, natančno v naročje dobro postavljenega Mujčinovića.

Tik pred odmorom je tokrat nerazpoloženi sodnik Miran Bukovec spregledal očitno igranje Celjanov z roko v njihovem kazenskem prostoru in Triglavane prikrajšal za enajstmetrovko.

Drugi polčas se je začel z redko videnim dogodkom. Celjski branilec Sebastjan Gobec je želel žogo podati svojim napadalcem, a je močno zadel v glavo domačega napadalca Burgarja, ki je padel kot pokošen in za nekaj časa obležal. K sreči je kasneje lahko nadaljeval z igro.

Sicer je bil drugi polčas podoben drugemu delu prvega. Celjani so imeli terensko premoč in nevarnejše priložnosti. Najlepšo je v 55. minuti zapravil Roman Bezjak. Po tem, ko kranjski branilci niso vedeli kam z žogo, so jim jo celjski napadalci odvzeli. Po globinski podaji se je Bezjak sam znašel iz oči v oči z domačim vratarjem Gracarjem, ki pa je bil tokrat uspešnejši in je strel ubranil.

V zadnjih minutah srečanja so Kranjčani prevzeli pobudo in Dragan Ovčina je v sodnikovem podaljšku še zadnjič nevarno ogrozil celjski gol, a je žoga zletela mimo Mujčinovićevih vrat.

Triglav Gorenjska se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila z Luko Koper, CM Celje pa na domačem igrišču z velenjskim Rudarjem. Obe tekmi bosta v soboto, 31. julija.

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 2. kroga Prve lige Triglav Gorenjska - CM Celje.

DELI NA