Remi v Kranju
Triglav Gorenjska in CM Celje sta se v 20. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Na zadnji tekmi prvega spomladanskega kroga sta se pomerili ekipi, ki sta bili do sobotne zmage Primorja na lestvici v ozadju in sosedi.

V nekoliko boljšem položaju so le bili domači nogometaši, saj so imeli na osmem mestu dve točki več od Celjanov. Ti so sicer že imeli za sabo prvi nastop v letu 2011, a se je zaostala tekma z Domžalami pred tednom dni končala brez golov.

Brez golov pa se je končal tudi prvi polčas tekme na Gorenjskem. Pobudo so imeli sicer domači, ki so že v uvodnih minutah zapretili s prostega strela in si priborili kot. A nevarnosti za vratarja Amela Mujčinovića ni bilo, prav tako ne po prostem strelu Dragana Ovčine v 13. minuti.

Šele poskus Danijela Breziča s prostega strela v 17. minuti je prvič nekoliko ogrel tudi domačega čuvaja mreže Miho Gracarja. V 30. minuti sta Ajdin Redžič in Dejan Burgar izvedla obetavno akcijo, ki pa se je končala le s kotom za Triglav. Po kotu pa je imel priložnost še Rok Dolžan, izid pa se ni spremenil.

Ob strelu Ovčine je Mujčinovič z nekaj težavami žogo odbil v kot. Celjani so pred koncem polčasa le prišli do sape in imeli nekaj obetavnih akcij, nato pa so domači spet prestavili v višjo prestavo in si prek Bernarda Stjepanoviča in Alena Krciča pripravili še dve priložnosti, vseeno pa se začetni izid ni spremenil.

Razmerje moči je ostalo enako tudi v nadaljevanju. Celjani so bili v podrejenem položaju, triglavani pa so bili boljši, vendar njihovi poskusi niso našli cilja. Predvsem Stjepanovič je s prostih strelov skušal spremeniti izid. Gostje so bili prvič nevarnejši šele v 60. minuti, ko se je moral ob strelu Sebastjana Gobca izkazati vratar Gracar.

V zadnje pol ure se je ritem tekme še bolj umiril in igralci obeh ekip so le še redko prihajali do nevarnejših polpriložnosti. Za goste bi lahko več iztržil Beršnjak v 81. minuti, minuto pred koncem pa je za Triglav neuspešno z glavo poskušal Burgar.

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 20. kroga Prve lige Triglav-Celje.

DELI NA