Remi v Lendavi
Nogometaši Nafte iz Lendave še naprej ostajajo neporaženi na domačem stadionu. V deveti tekmi pred domačimi gledalci so v 18. krogu z Rudarjem igrali neodločeno 1:1.

Z izidom so lahko bolj zadovoljni gostje iz Velenja, ki so zadnje pol ure igrali z igralcem manj. V Prekmurju so kljub temu osvoijili zlata vredno točko, ki jim jo je zagotovil prav Prekmurec pri "knapih" - Fabijan Cipot.

Gostje so začeli bolj podjetno, saj je že v drugi minuti na vrata streljal prvi golgeter PLTS Junuzović, toda žoga je zletela čez vrata. Tudi v 16. minuti je moral posredovati vratar Nafte Luk, ki je ubranil neposredni strel Junuzovića.

Tim Lo Duca je poizkusil v 27. minuti, a je vratar Rudarja Savić žogo preusmeril v kot, že v naslednjem napadu pa so "naftarji" povedli. Po kotu je Brezovački je vrnil odbito žogo pred vrata, tam pa se je znašel Čeh, ki mu ni bilo težko žoge preusmeriti v prazno mrežo. Rudar je bil blizu izenačenju v37. minuti. Dedić je podal v 16-metrski prostor Nafte, a je let žoge zaustavil močan veter in Luk je le uspel žogo odbiti v kot.

V drugem počasu je v 50. minuti Estonec Vassiljev nepričakovano udaril z velike razdalje in skorajda presenetil Saviča. V 58. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona pri gostih z igrišča Golob in premoč Nafte se je stopnjevala. Kmalu je imel Adilovič priložnost za drugi gol, a je zgrešil in Velenjčani so to znali kaznovati.

Po prostem strelu z leve se je pri žogi znašel nekdanji član prekmurskega kluba Cipot in žogo iz bližine poslal v mrežo. Vassiljev je kasneje poskusil s kakih 25 metrov, gostitelji pa so imeli v 85. minuti lepo priložnost za zmagoviti gol, a se je po strelu Ošlaja z glavo spet izkazal Savič. Do konca so poizkusili še enkrat Vassiljev in Ošlaj ter Amel Mujaković, a do spremembe ni prišlo.

SORODNE NOVICE

DELI NA