Remi v Lendavi
Nafta je v 24. krogu Prve lige igrala neodločeno 1:1 (1:1) s Triglavom Gorenjsko.

Slabi rezultati Nafte na začetku nadaljevanja sezone so Lendavčane potisnili blizu dna lestvice in tekma proti Gorenjcem je bila dvoboj za preživetje.

Domači nogometaši so tekmo začeli v močnejši zasedbi kot na prejšnjih tekmah, kajti po kazni se je vrnil Arpad Vaš, v moštvu pa sta bila tudi Zoran Lesjak in Bojan Matjašec. Težave gostov so se le še stopnjevale, kajti že na ogrevanju se je poškodoval Bernard Stjepanović, namesto njega pa je v začetno enajsterico vskočil Danijel Stanarevič.

Po nezanimivih uvodnih minutah je Anže Jelar po napaki Agima Ibraimija kronal napad gostov in s približno osmih metrov z levico silovito zadel pod prečko. Kranjčani bi nato lahko podvojili svoje vodstvo, vendar je strel Jalna Pokorna zletel čez okvir vrat Aleša Ajleca.

Kazen je sledila v 33. minuti, ko je Matjašec poslal predložek na glavo Radeta Jovanovića, ki je dosegel svoj prvoligaški prvenec z glavo. Pet minut kasneje bi Nafta lahko vodila, Arpad Vaš je žogo poslal v prazen prostor, Ibraimi pa je zgrešil. Nato je sledila poškodba gostujočega vratarja Mihe Gracarja, namesto njega je vstopil Žan Pelko, ki je nato postal junak srečanja.

Nadaljevanje obračuna se je začelo z žvižgi glavnemu sodniku Tošeskemu, ki v 47. minuti ni piskal prekrška nad Vedranom Vinkom za najstrožjo kazen. Po napaki Stjepana Cabana je do priložnosti prišel Burgar, ki je močno sprožil, vendar je bil na mestu vratar Ajlec. Nato je Ibraimi priigral lepo priložnost Jovanoviću, ki je sprožil preko vrat.

Nato je dvakrat odlično posredoval Pelko, ki je najprej odbil strel Vinka, nato pa še Ibraimija. Lesjak je v naslednji akciji domačih žogo poslal v prazen prostor za Ibraimija, ki pa je slabo odreagiral. Pet minut pred koncem srečanja so Lendavčani imeli priložnost za zmago, vendar je mladi Simon Pavel zgrešil vrata gostov.

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta-Triglav
    Oglejte si izjavi po tekmi 24. kroga Prve lige Nafta-Triglav.

DELI NA