Remi v Lendavi
Nafta se je v 34. krogu Prve lige v Lendavi s Hit Gorico razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Lendavčanom, z novim trenerjem iz Madžarske Imrejem Nemethom, so v goste prišli nogometaši Hit Gorice, ki sicer padajo v formi po neuspešnih poizkusih, da bi si priborili pot v Evropo.

Gosti so bolje začeli srečanje in že v prvi minuti nakazali namero, a je strel Arisa Zarifovića z glavo zletel tik nad desnim zgornjim kotom domačih vrat. Deset minut pozneje je sprožil Vito Plut, toda domači vratar Darko Prša je bil na mestu.

Gosti so nadzorovali igro pred doslej najmanjšim številom gledalcev v sezoni, toda domači so kljub temu povedli. Po prvi resnejši akciji v 37. minuti je Naser Kajtazi poslal uporaben predložek v sredino, kjer je utekel Boštjan Zelko in z glavo s šestih metrov zatresel mrežo.

V nadaljevanju so bili gledalci lahko priče raztrgani igri, saj je igralce oviral močan veter. Gosti so bili podjetnejši, a sta strela Pluta in Krisa Jogana zgrešila cilj. V 72. minuti je imel priložnost za izenačenje Kris Jogan, iz obrata pa je žogo poslal preko gola.

V 69. minuti je bil v gneči v kazenskem prostoru domačih v idealnem položaju Zarifović. Domači so žogo izbili v kot, a je bil ta usoden za Lendavčane, saj je predložek Gorana Galešića nato Zarifović preusmeril v domačo mrežo. Devet minut pred koncem je po grobem prekršku in drugem rumenem kartonu moral z igrišča Alen Jogan, toda tudi v takšnem razmerju moči so gosti osvojili točko, Nafto pa dobesedno potisnili ob rob prepada.

SORODNE NOVICE

DELI NA