Remi v Ljubljani

Olimpija - Luka Koper 2:2 (0:0)


* Stadion Stožice, gledalcev 300, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Ploj (Miklavž na Dravskem polju) in Klančnik (Slovenj Gradec).
* Strelci: 1:0 Omladič (63.), 1:1 Guberac (65.), 2:1 Fink (69.), 2:2 Mendy (85.).
* Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Trifković, Šporar (od 28. Baskera), Fink, Nikezić, Ivelja, Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič (od 79. Gerić).
* Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Brečević, Bradaschia (od 67. Majcen), Črnigoj, Mavrič Rožič, Bagarić (od 80. Mendy), Hadžić, Čovilo, Pučko (od 88. Žibert).
* Rumeni kartoni: Fink; Čovilo, Blažič.
* Rdeč karton: /.

Na dvoboju med Olimpijo in Koprom, ki je bil zaradi obilice padavin in posledično vode na igrišču celo pod vprašajem, se je končal brez zmagovalca. Čeprav je bila Olimpija večji del tekme boljša, pa so znali Koprčani v drugem polčasu kaznovati napake prepustne domače obrambe. Olimpija zdaj na drugem mestu za Mariborom zaostaja za 11 točk, Koper pa je četrti z desetimi točkami zaostanka za Ljubljančani.

Čeprav je prvi strel na tekmi sprožil Ivica Guberac, pa so Ljubljančani hitro prevzeli pobudo. Najbolj konkretna v napadu sta bila Andraž Šporar in Nik Omladič, ki sta po dvakrat neuspešno poskusila premagati Igorja Nenezića. A prav Šporar je zaradi poškodbe že po slabe pol ure moral iz igre, zamenjal ga je Rok Baskera. Že malce pred tem je moral koprski vratar posredovati po poskusu Matica Finka, tako kot tudi v 33. minuti, ko je na razmočenem igrišču od daleč sprožil Anej Lovrečič.

V 34. minuti pa je Miha Blažič v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Nikolo Nikezića, zaradi česar je glavni sodnik pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Boban Jović, a je žogo poslal čez gol. Tudi v končnici polčasa so več poskušali domači nogometaši, ki pa jim ni uspelo sprožiti dovolj dobrega strela. Niti Baskeri v 41. minuti, ko je prišel sam pred koprskega čuvaja mreže, ki je prebral namero ljubljanskega nogometaša in ustavil njegov strel v daljši kot.

Tudi v nadaljevanju je bila Olimpija boljša in imela v 52. minuti novo lepo priložnost za vodstvo, ko je sprožil Jović, Nenezić pa je z nekaj težavami žogo le spravil v naročje. Oba igralca sta imela nov dvoboj devet minut pozneje, spet pa je "zmagal" Koprčan. Zato pa je Nenezić "izgubil" v 63. minuti, ko ga je s strelom po tleh z roba kazenskega prostora ugnal Nik Omladič.

Toda veselje domačih je trajalo vsega dobro minuto. Že v naslednjem napadu Kopra je namreč v kazenskem prostoru preigraval Guberac, prišel do strela malce z desne strani in zadel v nasprotni kot. Zeleno-beli pa so hitro spet povedli, ko je v 69. minuti Matic Fink "slalomiral" po kazenskem prostoru Kopra, prišel sam pred Nenezića in ga ugnal za 2:1.

Koprčani so v 85. minuti znova kaznovali neodločno in v tem delu precej prepustno domačo obrambo. Po kotu je ob treh igralcih Olimpije do strela prišel Jean-Philippe Mendy in ugnal Aleksandra Šeligo. Oboji so imeli v naslednjih trenutkih izjemni priložnosti za zmago. Pri domačih je Dejan Gerić z glavo zatresel prečko, pri gostih pa je povsem sam Matej Pučko žogo poslal čez gol.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

  • 28.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija – Luka Koper

DELI NA