Remi v Ljudskem vrtu
Nogometaši Maribora in CM Celja so se v 16. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:0).

Mariborski nogometaši so po dveh zaporednih porazih v Ljudskem vrtu osvojili točko, na lestvici pa so se po številu točk izenačili s tradicionalnim in najbolj prestižnim tekmecem na domačem prizorišču - ljubljansko Olimpijo.

Državni prvaki so zaradi poškodb in kazni na današnjem obračunu proti Celjanom nastopili le s slovenskimi nogometaši. Prvič v tej sezoni je manjkal tudi prvi zvezdnik mariborskega moštva Marcos Tavares, ki je doslej odigral vseh 22 tekem v državnem prvenstvu, pokalu Hervis in evropskem pokalnem tekmovanju, v začetni enajsterici pa je bilo kar sedem igralcev iz njihove nogometne šole.

Oslabljeni Mariborčani so imeli v prvem polčasu vseskozi pobudo, dvakrat so tudi zatresli celjsko mrežo - prvič v 7. in drugič v 37. minuti -, vendar je koprski sodnik Skomina oba zadetka razveljavil zaradi prepovedanih položajev, v  katerih sta se ujela Džinič in Jelič.

Mariborčani so terensko premoč vendarle kronali v 39. minuti: po lepem predložku Dodleka z desne strani je v kazenskem prostoru najvišje skočil Jelič in v slogu izkušenega strelca z lepo odmerjenim strelom z glavo dosegel že svoj enajsti zadetek v letošnjem državnem prvenstvu. Le štiri minuti kasneje so nevarno zapretili tudi do tedaj inferiorni gosti, Mijatovičev strel z glavo pa je Školnik na golovi črti izbil nazaj v polje in preprečil izenačenje.

V začetku drugega polčasa so gostitelji doživeli hladno prho: v dvoboju z Aljančičem je v kazenskem prostoru obležal Lovrečič, Skomina je brez obotavljanja pokazal na belo točko, Biščan pa je žogo poslal v levi spodnji kot - 1:1. A celjsko veselje je bilo kratkotrajno, le dve minuti kasneje je Mihelič z desne strani poslal predložek, žoga je preletela vse igralce v kazenskem prostoru, na pravem mestu pa se je znašel Dodlek in brez težav povišal na 2:1.

Neizkušeni mariborski nogometaši niso dolgo časa zadržali vodstva, v 60. minuti so neuspešno nastavili prepovedan položaj, tako da se je celjski "rezervist" Bezjak znašel v neposrednem dvoboju z domačim vratarjem Pridigarjem in ga iz drugega poskusa tudi ukanil.

Celjani, ki so bili v drugem polčasu zelo nevarni, so v 66. minuti znova morali loviti zaostanek, saj je Gobec v svojem kazenskem prostoru povlekel za majico Jeliča. Sodnik Skomina je znova pokazal na belo točko, Mihelič pa je z udarcem po tleh v levi kot povišal na 3:2. A razburjenj v Ljudskem vrtu s tem ni bilo konec: dvanajst minut kasneje je Džinič v kazenskem prostoru zrušil Dusparo, tretjo 11-metrovko na dvoboju pa je Lovrečič pospravil v mariborsko mrežo za končnih 3:3.

SORODNE NOVICE

DELI NA