Remi v Ljudskem vrtu
Nogometaši Maribora in Domžal so se v 32. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Mariborčanom dvoboj 32. kroga z Domžalami ne bo ostal v najlepšem spominu. Ne samo, da niso zmagali, ampak so hkrati morali predčasno priznati premoč Koprčanom v boju za prvaka. Kanarčki so namreč z zmago v Velenju že osvojili svojo prvo "zvezdico".

Obisk na tekmi je bil najslabši v sezoni, čeprav je šlo za generalko pred finalom slovenskega pokala. Ta bo v Ljudskem vrtu 8. maja. Dvoboj finalistov pa je prinesel pravo uspavanko, maloštevilni privrženci nogometa so igralcem večkrat namenili žvižge.

Domžalčani so igrali zaprto, pokazali so, kako bodo igrali v dvoboju za pokalno trofejo, vendar so s posamičnimi akcijami domače branilce prisili k zbranosti.

Pravih akcij je bilo sicer malo. V 21. minuti je Elvedin Džinić s 30 metrov sprožil strel, a je Nejc Vidmar posredoval. V 32. minuti je Rene Mihelič v kazenskem prostoru našel Vita Pluta, temu pa ni uspelo premagati gostujočega vratarja. V 40. minuti so gosti imeli edino priložnost. Tadej Apatič se je sprehodil skozi domačo obrambo, Marko Pridigar pa je uspešno posredoval.

Tudi v drugem polčasu so gledalci videli malo kakovostnega nogometa. Pravih priložnosti ni bilo. Šele v 75. minuti so gostitelji poskrbeli za veselje. Po podaji Aleša Mejača je David Bunderla v kazenskem prostoru sprejel žogo in jo poslal v nebranjeni desni del domžalskih vrat.

V 78. minuti bi Dejan Školnik lahko potrdil zmagovalca, vendar je njegova žoga, znašel se je sam pred Vidmarjem, končala mimo gola. Ko so domači že pričakovali konec tekme, so v 89. minuti doživeli šok. Marko Drevenšek se je s 35 metrov odločil za strel, Pridigarja ujel pri "spanju" in zadel njegov levi spodnji kot.

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Maribor - Domžale
    Prisluhnite izjavam s tekme 32. kroga Prve lige med Mariborom in Domžalami.

DELI NA