Remi v Ljudskem vrtu
Nogometaši Maribora in CM Celja so se v 34. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Zadnje preverjanje forme pred sobotnim finalom Hervis pokala Slovenije se za Mariborčane ni končalo po načrtih. Iz Ljudskega vrta je v smeri Celja odšla še ena točka. Domači so imeli več žoge v nogah, vendar so bile njihove akcije premalo nevarne, večkrat nespretne. In če so le prišli do zaključnega strela, je gostujoči vratar Amel Mujčinović uspešno posredoval.

V 17. minuti veselje gostov. Lovrečič je z leve strani izvajal prosti strel. Nizka žoga je našla pot skozi zgoščeno in zmedeno obrambo domačih, se dotaknila Majerja ter presenetila Raniloviča. V 30. minuti je Tavares z desetih metrov streljal mimo desne vratnice. Štiri minute kasneje se je zatresla gostujoča mreža, vendar se je Tavares znašel v prepovedanem položaju.

Tudi drugi polčas ni prinesel sprememb v igri, domači so še bolj napadali, a neuspešno, gostje pa priložnosti iskali v protinapadih. Takšnega bi v 68. minuti lahko izkoristil kapetan gostov Rajko Rep. Njegov poskus je končal mimo gola. V 76. minuti je v celjskem kazenskem prostoru Brezič igral z roko, sodnik Mertik pa pokazal na enajstmetrovko. Mihelič je streljal močno in natančno v Mujčinovićev desni spodnji kot.

V zadnjih desetih minutah se je igra razživela. V 81. minuti je Plut imel priložnost za vodstvo domačih, vendar je njegov strel po tleh z osmih metrov Mujčinović ubranil, pet minut kasneje pa dve izjemni priložnosti gostov. Bezjakov strel z glavo je končal tik mimo desne vratnice, v protinapadu pa je Ranilovič ubranil Repov strel z roba kazenskega prostora.

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Maribor - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 34. kroga Prve lige Maribor - CM Celje.

DELI NA