Remi v Novi Gorici
Luka Koper se je v 3. krogu Prve lige z remijem 1:1 (0:1) razšla s Triglavom Gorenjsko.

Državni prvaki iz Kopra so na novogoriškem stadionu tokrat gostili povratnike v elitno druščino slovenskega prvenstva. Tekma se je začela obetavno za gostujoče nogometaše, saj se je po lepi podaji Dragana Ovčine že v 2. minuti Josip Špelić znašel sam pred koprskim vratarjem Erminom Hasićem, poskusil s strelom po tleh, a se izkušeni vratar ni pustil presenetiti.

Petnajst minut pozneje so si "gostitelji" priigrali prvo pravo akcijo, ko se je po podaji Amirja Kariča in odbiti žogi sam pred vrati Mihe Gracarja znašel Ivica Guberac, a se je kranjski vratar izkazal z lepo obrambo.

A gostje se niso kar tako predali; že v 34. minuti so si igralci podajali žogo, nato pa je Dejan Burgar streljal s kakšnih desetih metrov iz obrata, vendar ni bil dovolj natančen. Že sedem minut pozneje je Karič na sredini igrišča izgubil žogo, Kranjčani so takoj krenili v protinapad in Burgar je tokrat s strelom po tleh le premagal vratarja Hasića ter poskrbel za šok na sicer precej praznih tribunah.

A zadetek ni bil edina slaba vest za Koprčane. Po prejetem golu sta se namreč Karič in Ivan Sesar zapletla v verbalni dvoboj, sodnik je obema pokazal rumeni karton, ker pa je bil to že drugi za Sesarja, je moral slednji z igrišča, tako da so kanarčki ostali le z desetimi možmi.

V drugi del so gostitelji krenili bolj odločno. V 55. minuti so bili v napadu, na robu gostujočega kazenskega prostora je z roko igral Nejc Potokar; stranski sodnik je opozoril glavnega, a je slednji pustil prednost, Mitja Brulc pa je nato iz ugodnega položaja zgrešil. Gostujoči nogometaši so kmalu vzpostavili ravnovesje, nobena od ekip pa si ni priigrala pomembnejše priložnosti.

Jalen Pokorn si je v 81. minuti "prislužil" drugi rumeni karton, zato je moral z igrišča, tako da je bilo razmerje moči za zadnjih deset minut spet poravnano. Že minuto pozneje pa so Koprčani le prišli do tako želenega izenačenja, ki jim ga je prinesel Enes Handanagić, ko je po prostem strelu Nebojše Kovačevića lepo ustavil žogo in jo iz obrata poslal v daljši kot gorenjskih vrat.

V 90. minuti je domači nogometaš Kristijan Polovanec dobil neposredni rdeči karton, ko je grdo zrušil Anžeta Jelarja, ki je prodiral proti vratom. V sodnikovem dodatku je moral nato z igrišča še Jelenič, ki je prejel drugi rumeni karton. Končni izid se ni več spremenil in Kranjčani so iz Primorske zasluženo odnesli točko.

V četrtem krogu državnega prvenstva bodo Koprčani v soboto, 7. avgusta, gostovali v Velenju pri Rudarju, nogometaši Triglava pa bodo dan pozneje v Kranju gostili Primorje.

SORODNE NOVICE

  • 01.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Triglav
    Oglejte si izjave po tekmi 3. kroga Prve lige Luka Koper - Triglav Gorenjska.

DELI NA