Remi v Novi Gorici
Hit Gorica se je v 14. krogu Prve lige razšla z Luko Koper z 2:2 (0:1).

V novogoriškem športnem parku sta se pomerila kar dva "gostitelja", saj so Koprčani, ki so končno dočakali nov nogometni stadion, v jesenskem delu tekmovanja na domačih tekmah gostovali v Novi Gorici, v naslednjem krogu pa se bodo na novem stadionu prvič predstavili tudi koprski publiki, ko bodo doma gostili ljubljansko Olimpijo.

Državni prvaki z Obale so bili tudi favorit tega medsebojnega srečanja, saj so dobili zadnje tri medsebojne obračune, za nameček pa je novi koprski trener Primož Gliha pred letom in pol še vodil goriško moštvo in dobro pozna kvalitete in pomanjkljivosti svoje nekdanje ekipe.

Ekipi sta se primorskega derbija lotili previdno. Nekoliko aktivnejši so bili domači, a prvi gol so dosegli Koprčani. Nekdanji reprezentančni napadalec Milan Osterc je v 17. minuti izkoristil lepo podajo Aljaža Strune in na drugi vratnici poslal žogo v mrežo.

Tudi v nadaljevanju so bili Novogoričani več pri žogi, Koprčani pa predvsem po zaslugi Osterca bolj nevarni, a se izid do menjave strani ni spremenil. Še najlepšo priložnost je v sodnikovem podaljšku prvega dela zapravil Etien Velikonja, ki je s kakšnih 13 metrov zgrešil koprski gol.

V drugem delu je najprej zagrozil Enej Jelenič, ki pa je streljal čez novogoriški gol in zamudil lepo priložnost za povišanje vodstva. Nato pa so gostitelji vendarle kronali rahlo terensko premoč. Enes Demirovič je v 53. minuti s strelom z razdalje poskrbel za izenačenje, gledalci pa so se ogreli le osem minut kasneje, ko je Kris Jogan gostitelje popeljal v vodstvo.
 
Jogan je izkoristil lepo podajo Jasmina Kurtiča in žogo poslal v daljši kot vrat vratarja Ermina Hasića. Koprčani pa se niso predali. Osterc in Struna pa sta bila glavna akterja za izenačenje, tokrat je Osterc ugnal vratarja Vasjo Simčiča z glavo. Domači so spet prevzeli pobudo, najlepšo priložnost za zmago pa je imel Aris Zarifovič, ki je tik pred koncem z glavo poslal žogo v prečnik.

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Koper
    Oglejte si izjave s tekme 14. kroga Prve lige Gorica-Koper.
     
    Po vrsti so spregovorili trener Gorice David Peršič, igralec Gorice Enes Demirovič, trener Kopra Primož Gliha in igralec Kopra Milan Osterc.

DELI NA