Remi v Novi Gorici
Hit Gorica in CM Celje sta se v 22. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Novogoričani, ki so v prejšnjem krogu odvzeli skalp vodilnemu Mariboru, so se danes proti Celjanom morali zadovoljiti s točko. Z njo ne bodo preveč razočarani, saj so od 73. minute igrali z igralcem manj. Gorica ostaja na petem, Celje pa na devetem mestu prvenstvene lestvice.

Obe ekipi sta bili kar precej oslabljeni. Pri domačih ni bilo Amedeja Vetriha, Luke Volariča, Daliborja Stojanoviča, Borisa Mijatoviča, Krisa Jogana, Danjela Rakuščka, Enesa Demirovića in Arisa Zarifovića, pri gostih pa so manjkali Klemen Medved, Mario Močič, Roman Bezjak in Domen Beršnjak.

Brez odsotnih so se sprva bolje znašli Celjani, ki so začeli bolje in imeli premoč na igrišču, a dolgo jim ni uspelo izpeljati posebej nevarne akcije. Po dveh poskusih Zorana Pavloviča (enkrat kar neposredno iz kota) so Celjani povedli v 28. minuti. Gosti so izvedli kot, do žoge pa je na desetih metrih prišel Serge Akakpo in premagal Vasjo Simčiča. Domačini so se trudili izenačiti, a so na to morali počakati do drugega polčasa.

Najprej sta sicer pri gostih poskusila Pavlovič in Bekim Kapić, v 54. minuti pa so se domačini le veselili zadetka, ko je Vito Plut iz skoraj "mrtvega" kota ukanil Amela Mujčinovića. Po tem golu so pobudo prevzeli domačini, toda v 73. minuti so po drugem rumenem kartonu Sandija Arčona na zelenici ostali le z deseterico.

Kljub številčni prednosti pa si Celjani niso znali priigrati kakšne odmevnejše priložnosti. Imeli so nekaj možnosti po podajah iz kota, toda niti ena ni bila dovolj natančna za nevarnejši strel. Tako je ostalo pri delitvi točk.

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica-Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 22. kroga Prve lige Gorica-Celje.

DELI NA