Remi v Novi Gorici
Hit Gorica je v 2. krogu Prve lige igrala neodločeno 1:1 (1:0) z Muro.

Novogoričani so bili večji del tekme veliko boljši nasprotnik, a neučinkoviti, gosti pa si na tekmi niso ustvarili niti ene prave priložnosti, z avtogolom Alena Jogana pa vseeno prišli do izenačenja.

Gostitelji, ki so pred tednom dni ostali praznih rok v Ljudskem vrtu, so pogumneje krenili v dvoboj in si že v tretji minuti priigrali lepo priložnost. V protinapadu je Vito Plut lepo našel Gorana Galešića, ki se je sam znašel pred gostujočimi vrati, a meril mimo gola. V naslednjih 20 minutah so gledalci, med katerimi je bilo tudi veliko glasnih pristašev soboškega prvoligaša, spremljali manj zanimivo igro, ki se je odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma.

V 20. minuti je poskus Arisa Zarifovića z glavo končal preko vrat, šest minut pozneje pa so se gostitelji veselili vodstva. Z okrog 25 metrov je Galešić zelo natančno izvedel prosti strel in žogo usmeril v spodnji levi kot "prekratkega" Aleša Luka. Belo-modri so prevzeli pobudo, borbenim gostom pa ni uspelo resneje ogroziti domačega gola. V prvem polčasu velja omeniti še poskusa Vicenteja in Pluta, ki sta merila preveč proti sredini vrat, tako da Luk ni imel težkega dela.

Uvodnih 20 minut drugega polčasa je minilo v manj zanimivi igri. Novogoričani so imeli rahlo pobudo, gostom pa ni uspelo sestaviti nevarnejšega napada. V 64. minuti je po podaji rezervista Armenda Spreča goriški igralec Jogan slabo izbil žogo in jo preusmeril v lastno mrežo. Stranski sodnik je ob tem visoko dvignil zastavico, domači so protestirali, ker naj bi gostujoči igralec Nusmir Fajić v nedovoljenem položaju vplival na igro, a je glavni sodnik Gregor Gostenčnik gol vseeno priznal.

Belo-modri so pritisnili, Mura pa se je uspešno branila z vsemi razpoložljivimi možmi. V 80. minuti je Jogan dobro streljal z glavo, Luku pa je s težavo žogo le uspelo ukrotiti. Galešić je znova poskušal zadeti iz prostega strela, Luk pa se ni pustil presenetiti in srečanje se je končalo z delitvijo točk.

Novogoričani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Stožicah pri Olimpiji, Mura pa bo v prekmurskem derbiju gostila Nafto

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Hit Gorica - Mura
    Oglejte si izjavi s tekme 2. kroga Prve lige Gorica - Mura.

DELI NA