Remi v Novi Gorici

Hit Gorica in Triglav sta se v 27. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Čeprav ekipi na lestvici ločijo "svetlobna leta" in čeprav so imeli Novogoričani več kot 40 minut igralca več na igrišču, jim borbenih Kranjčanov ni uspelo poraziti.

Ti so tako še drugič v sezoni novogoriški športni park zapustili s točko (prvič je bilo 0:0).

Novogoričani so na lestvici s sedmim neodločenim izidom predse spustili Muro in so zdaj četrti, Triglav pa je remiziral petič v sezoni, a je z vsega 17 točkami trdno na začelju.

Kranjčani so tekmo odlično začeli. Dejan Burgar je prestregel žogo, potem ko jo je domači vratar Darko Brljak slabo izbil, in jo potisnil v prazno mrežo. Čeprav je takšen začetek malce šokiral domačo vrsto, pa se je ta hitro pobrala. Alen Krcić je v 20. minuti v kazenskem prostoru podrl domačega napadalca Vita Pluta, sodnik Mitja Žganec pa je pokazal na belo točko.

Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Goran Galešić. Sledile pa so nove kranjske minute, v katerih so si gosti priigrali kar nekaj akcij z zaključnimi streli, najnevarnejše za domače pa je bilo v 35. in 37. minuti, ko sta okvir vrat zatresla Bernard Stjepanović in Burgar.

Že v 50. minuti pa so Kranjčani na igrišču ostali le z deseterico, saj je Stjepanović zaradi prekrška nad Sandijem Arčonom dobil drugi rumen karton in moral predčasno pod prho.

Toda domačim kljub nekaterim osvežitvam nikakor ni uspelo unovčiti številčne prednosti. Imeli so pobudo, a ob dobro postavljeni obrambi Triglava pravih priložnosti ni bilo veliko. Ob koncu tekme sta poskusila Nebojša Kovačević ter Andrej Komac in čeprav je slednji dobro meril s prostega strela, je ostalo pri 1:1, saj je Žan Pelko dobro posredoval.

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Gorice, s tekme 27. kroga Prve lige Gorica - Triglav. DELI NA