Remi v Prekmurju
Nafta in Domžale sta se v 16. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (2:1).

Lendavčanom se ni uspelo maščevati Domžalam za poraz v sedmem krogu, pa čeprav je vse do 77. minute kazalo na to. Prekmurci so namreč po hitrem zaostanku še hitreje prišli do vodstva, ki so ga uspešno čuvali večino tekme. Toda nato so bili ob tri točke povsem po svoji krivdi oziroma po zaslugi Cabanovega avtogola. Tako so na lestvici še vedno točko za današnjimi tekmeci.

Gledalci so v Lendavi videli zelo dinamičen začetek tekme. Že v 16 minutah so namreč padli trije zadetki. Na veselje domačih navijačev dva v domžalsko mrežo. Povedli so sicer izbranci Vlada Badžima v deseti minuti, ko je po Juninhovi podaji iz kota z desetih metrov z volejem žogo pod prečko zabil Drevenšek. Gosti so sicer imeli že minuto pred tem
izjemno priložnost, ko je protinapad s 13 metrov zaključil Stojanović, Murko pa je s pomočjo vratnice ohranil mrežo nedotaknjeno.

Domačini so izenačili v 13. minuti. Prosti strel z desne strani je izvedel Mujaković, pred gostujočimi vrati pa je bil najspretnejši Čeh. Le tri minute pozneje so domačini povedli. Buzeti je z desne strani podal v sredino do Čeha, ta jo je zavrnil rob kazenskega prostora, Vasiljev pa je z močnim strelom zadel levi zgornji kot vrat vratarja Vidmarja.

Estonec je nato poskusil tudi v 37. minuti, a je bil manj nenatančen. Do konca polčasa sta ekipi imeli po vsaka še po eno priložnost: pri Domžalah jo je (popolnoma osamljen na desetih metrih) zapravil Juninho, pri Nafti pa Volaš.

Po nekaj polpriložnostih v začetku drugega polčasa je v 64. minuti najprej resneje zapretila Nafta. Po podaji Vasiljeva je z glavo močno streljal Mujaković, toda Vidmar je žogo odbil v kot. Tri minute pozneje je sam pred Vidmarja prišel Miljković, vendar nekoliko z leve strani zgrešil cilj.

Kazen za zgrešene strele je sledila v 77. minuti, ko je Caban po Kovjenićevi podaji z desne strani slabo posredoval in z glavo zabil avtogol. Do konca tekme so imeli Domžalčani še eno priložnost za zmagoviti gol, a sta jo zapravila Elsner oziroma Zatkovič.

SORODNE NOVICE

DELI NA