Remi v Šiški
Nogometaši Mik CM Celja nadaljujejo z dobrimi igrami - z izjemo poraza v Mariboru v 15. krogu. V Šiški so osvojili točkoin v zadnjih 8n tekmah so tako le enkrat izgubili. Interblock je v zadnjih treh tekmah zbral le 3 točke in še naprej zaostaja za vrhom lestvice.

Gostje so bolje začeli, Ljubljančanom pa seje poznala odsotnost prvega strelca Zahore in do v prvem delu le nekajkrat okrozili celjska vrata. Zeljković je poskusil iz prostega strela v šesti minuti in malce namučil Šeligo, to pa je bilo pravzaprav vse v tem delu igre, kar se tiče gostiteljev. 

Več od igre so imeli tako Celjani. Že v tretji minuti je Kačičnik z roba 16-metrskega prostora namučil Rozmana, 15 minut zatem je Močić meril mimo vrat, izbranci Slaviše Stojanovića pa so boljšo igro vendarle kronali v 36. minuti. Ntame je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Sacripantija, tako da je sodnik Skomina pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Korun.

V drugem polčasu so prvi zapretili domačini prek Zeljkovića, toda pravo veselje domače ekipe je sledilo v 59. minuti, ko je Grabus ukradel žogo in prodrl po levi strani, nato pa podal do nekdanjega reprezentanta Rodića, ki je le še potisnil žogo v prazno mrežo in izenačil na 1:1. Le nekaj trenutkov zatem bi lahko rezervist Majcen celo preobrnil tekmo, toda z roba kazenskega prostora je bil za nekaj centimetrov premalo natančen.

Ti trenutki so bili popolnoma v domeni gostiteljev, ki so ves čas pritiskali proti vratom Šelige. Toda celjska obramba, okrepljena s Travnerjem (zamenjal je napadalca Sacripantija), je zdržala vse nalete, pa čeprav je domači trener Igor Benedejčič ob koncu v igro poslal še enega svežega napadalca Berića.

SORODNE NOVICE

DELI NA