Remi v Šiški
Interblock in Nafta sta se v 15. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Kljub temu, da ima zaradi finančne krize na voljo le še golobrade mladeniče, je Borivoje Lučić kot trener Interblocka še neporažen. Po sobotnem uspehu proti Dravi je danes v Ljubljani osvojil še točko proti Nafti. Bil pa je celo blizu zmage, saj je njegova ekipa vodila vse do 87. minute, čeprav je od 49. igrala z igralcem manj.

Že tako zdesetkani Interblock se je kmalu po začetku tekme znašel v dodatnih težavah. Zaradi poškodbe je moral z igrišča kljub mladosti eden izkušenejših v ljubljanski vrsti Iličić. Toda kljub temu "sobotnim krvnikom" Olimpije v prvem polčasu ni uspelo streti domačega odpora. Lendavčani so imeli nekaj (pol)priložnosti. Vasiljev v 13., Volaš v 26. in Miljković v 29. minuti, toda žoga ni zašla v mrežo.

Nevarnejši gosti so bili najbližje zadetku v 35. minuti, ko se je Miljković sam znašel pred Rozmanom, a se je ljubljanski vratar izkazal. Domačini so na drugi strani zapretili v 19. in 27. minuti prek Finka, v 23. pa prek Horvata, toda Murko je bil vedno na mestu.

Za gostitelje se je slabo začel tudi drugi polčas. Gill je namreč zaradi prekrška nad prodirajočim Volašem dobil neposredni rdeč karton. Kljub igralcu manj so bili prav izbranci Borivoja Lučića tisti, ki so bili v teh trenutkih nevarnejši. Pobuda na zelenici se jim je obrestovala v 58. minuti, ko je po prostem strelu Horvata z leve strani iz bližine z nogo zadel Rapnik.

Po zadetku so vajeti igre v svoje roke prevzeli gosti, domači pa so čakali na protinapade. Lendavčani so blizu izenačujočega zadetka prišli v 74. minuti, ko je Vasiljev z volejem zatresel vratnico. V 86. minuti pa so tudi dejansko prišli do točke, ko je Volaš iz bližine zadel po ostri podaji Jankovića.

SORODNE NOVICE

DELI NA