Remi v Šiški
Interblock in Nafta sta se v 33. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Tekma je bila pomembna za obe ekipi. Interblock se namreč krčevito bori za obstanek v ligi, medtem ko Prekmurci še merijo na tretje mesto in nastop v evropski ligi.

Po današnjih dobrih 90 minutah so lahko enako (ne)zadovoljni v obeh taborih, saj zmagovalca ni bilo. Kljub "le" točki pa predvsem v domačem taboru malce lažje dihajo, saj imajo pred zadnjo Dravo - ta je izgubila proti Gorici - tri točke prednosti.

Obe ekipi sta nastopili oslabljeni. Prvi so zapretili gostitelji, v deseti minuti je Robert Berić z roba kazenskega prostora zatresel vratnico.

Nato so nekaj polpriložnosti zapravili tudi gosti, ki so večinoma čakali na protinapade. Ob koncu polčasa so zapravili tudi najlepšo priložnost, ko je Jože Benko po lepi podaji Konstantina Vasiljeva povsem neoviran zgrešil nemogoče.

V drugem polčasu so za prvo razburjenje poskrbeli gosti, ki so v 56. minuti prek Amela Mujakoviča s prostega strela zatresli prečko. Le tri minute pozneje so izjemno priložnost za vodilni zadetek zapravili domači nogometaši. Berić je podal do Filipa Valenčiča, ki je bil sam pred Tomažem Murkom, a ga je zadel v prsi.

Da so si obetavne akcije izmenjaje sledile na eni in drugi strani, je nato v 65. minuti poskrbel Dalibor Volaš. Najboljši strelec Nafte pa se ni proslavil, saj je z glavo iz bližine meril previsoko, nekaj trenutkov pozneje pa mu niti z nogo s 15 metrov ni uspelo žoge obdržati pod višino vrat. V teh trenutkih je imela pobudo Nafta, a je ni znala unovčiti.

Ko so imeli Lendavčani Ljubljančane že povsem stisnjene na njihovo polovico, je Mujaković v svojem kazenskem prostoru napravil prekršek nad Berićem, ljubljanski nogometaš pa je nato zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Kazalo je, da se bodo treh točk veselili v Ljubljani, a jim je to veselje preprečil Mujaković, ki je z izjemnim strelom s 30 metrov v 89. minuti postavil končni izid 1:1.

SORODNE NOVICE

DELI NA