Remi v Športnem parku
HIT Gorica in CM Celje sta se v 14. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Novogoriškim nogometašem se je po daljšem času po prepričljivi terenski premoči znova nasmihala zmaga, a jim je račune v sodnikovem podaljšku prekrižal Gobec.

V prvem polčasu so gledalci spremljali trdo in povprečno igro, več od nje pa so imeli domači, pri katerih se je v postavi vendarle znašel Galešić, na tribuni je ostal Brečević. V 11. minuti je po podaji Cvijanoviča Osterc prišel v gostujoči kazenski prostor in z močnim strelom z leve strani zadel okvir vrat, nekaj kasneje pa s skoraj identičnega položaja še zunanji del mreže.

Sredi prvega dela so modro-beli premoč kronali z zadetkom. Balažic je poslal podajo v globino, kjer je žogo na robu kazenskega prostora sprejel Galešič in s strelom po tleh v bližnji kot premagal gostujočega vratarja. V nadaljevanju so se gostje le nekoliko predramili in v 34. minuti zapravili svojo edino, a zelo lepo priložnost.

Po globinski podaji in slabo nastavljenem prepovedanem položaju se je sam pred Žilićem znašel Biščan, njegov strel pa je končal mimo vrat. Nato so bili znova nevarnejši varovanci trenerja Mladenoviča, prednjačil je Osterc, ki je najprej z roba kazenskega prostora meril mimo vrat, nato pa je po predložku Škarabota lepo streljal z glavo, a se Mujčinovič ni pustil presenetiti.

Drugi del so gostje začeli zelo aktivno in že v 48. minuti je bilo vroče pred Goriškimi vrati, z leve strani je močno sprožil Štraus, domači pa so žogo le odbili v kot. Nato je dvakrat z razdalje s prostih strelov poizkusil Biščan, po predložku Demirovića pa je Osterc znova zadel zunanji del mreže. Modro-beli so se otresli pritiska, po podaji Cvijanoviča si je Demirović v ugodnem položaju preveč nameščal žogo, Cvijanovičev poizkus nekaj kasneje pa je Mujčinovič zaustavil.

V 62. minuti je svoj talent znova dokazal Galešić, ki je sprožil z dvajsetih metrov in zatresel okvir Celjskih vrat. V tem obdobju so bili modro-beli popolni gospodarji na igrišču, Mujčinovič je imel veliko težav, da je zaustavil močan strel Osterca, odbito žogo pa je Cvijanovič poslal čez gol. V 69. minuti je Žilić poslal dolgo žogo na nasprotno polovico, kjer
je preletela neodločne goste, tako, da je Galešić krenil sam proti Mujčinoviču, ki pa je njegov strel znova ubranil.

Nato so se povsem podrejeni gostje znova nekako otresli pritiska, s prvim strelom v okvir domačih vrat na tekmi je dlani Žilića ogrel Duspara. Domači vratar je nato zaustavil še poizkus Urbanča z razdalje. Zaključek tekme je prinesel živčno dogajanje in veliko raztrgane igre, Celjani so se pomaknili povsem naprej, kar je puščalo veliko prostora domačim, a sta najprej Galešić in nato še Demirović z ugodnih položajev merila nenatančno.

Ko je bilo vse že videti končano, je na presenečenje in razburjenje domačih neodločni sodnik Vinčič v 92. minuti dosodil prosti strel za Celjane na robu kazenskega prostora, ki ga je mojstrsko izvedel Gobec in gostje so prišli do izenačenja.

SORODNE NOVICE

DELI NA