Remi v Športnem parku
HIT Gorica in Olimpija sta se v 20. krogu Prve lige razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Izenačen dvoboj novogoriških in ljubljanskih nogometašev se je zasluženo končal brez zmagovalca. Primorce je v vodstvo popeljal Balažic po dobre pol ure, zeleno-belim pa je točko priigral Da Silva v 61. minuti.

Gorica je "le" s točko in ob zmagi Interblocka padla na deveto mesto, medtem ko so se Ljubljančani obdržali na tretjem.

Tekmo so bolje začeli Ljubljančani, ki so jim domači prepustili pobudo.  Nekajkrat so gosti tudi zapretili. De Abreu je z glavo meril mimo desne vratnice, po prodoru Škerjanca in podaji v sredino pa Salkić ni prišel do žoge.

V 34. minuti so Novogoričani povedli. Po kotu Kršića z leve strani je pred vrati najvišje skočil Balažic in s strelom z glavo
presenetil Oblaka. Žoga se je od desne vratnice odbila v mrežo.

V nadaljevanju so gledalci spremljali bolj zanimiv nogomet. Najprej je zapretil Bonifacio iz prostega strela, Žilić pa je žogo odbil. Sledil je nevaren strel Osterca, a se je Oblak izkazal. V 61. minuti so se Ljubljančani veselili izenačenja. Dugolin se je odločil za strel od daleč, domači vratar se ni proslavil in žogo na kratko odbil, iz bližine pa ga je premagal Da Silva.

Nato so eni in drugi skušali najti pot do zmagovitega gola, a se mreži nista več zatresli. Pri Novogoričanih sta neuspešno poskušala Kršić in Demirović, Ljubljančani pa so bili najnevarnejši v 86. minuti, ko se je Žilić odkupil za predhodno napako in gostom preprečil, da bi prišli do zmage.

SORODNE NOVICE

DELI NA