Remi v Stožicah
Olimpija in velenjski Rudar sta se v zaostali tekmi 19. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Ljubljančani so na uvodni tekmi spomladanskega dela predvsem v zvezni vrsti pokazali malce boljši obraz kot jeseni, a predvsem napake v obrambi so jih stale treh točk.

S točko so tako lahko bolj zadovoljni Velenjčani, ki so bili večino tekme povsem nenevarni, toda znali unovčiti ponujeno. Rudar je s točko napredoval na četrto mesto lestvice, Olimpija pa ostaja sedma.

Prvi polčas je minil v terenski premoči domačinov, ki jih je na sredini igrišča dobro razigraval novinec Saša Ranić. Nekdanji nogometaš Gorice je z nekaj potezami in preigravanji pokazal, da bi kaj lahko hitro prepričal navijače zeleno-belih. Ne nazadnje je tudi nevarno izvedel prosti strel z levega roba kazenskega prostora v 22. minuti, a zadel le zunanji del mreže.

Tudi sicer so bili domačini tisti, ki so si priigrali več priložnosti priigrali gostitelji. Že kmalu po začetku je poskusil Tomo Šokota, Safet Jahič je bil na mestu. V 15. minuti se je v priložnosti znašel Davor Škerjanc, a Jahić ni imel težav, V 33. minuti pa je Dare Vršič s prostega strela z 20 metrov prav tako zadel zunanji del mreže.

Povsem proti pričakovanjem so povedli Velenjčani, ki so se sicer osredotočali izključno na protinapade. Po kotu je v Olimpijinem kazenskem prostoru nastala zmeda, žoga je prišla do osamljenega Mirze Mešića, ki je iz bližine zadel. Že tri minute pozneje je Olimpija izenačila. V skoku s Šokoto je Fabijan Cipot žogo podal nazaj proti svojemu golu točno na noge Škerjancu, ki mu ni bilo težko premagati velenjskega vratarja.

Ljubljančani so dobro odprli tudi drugi polčas. V 54. minuti je Vršič oddal žogo na desno stran do Erika Salkića, ta je lepo podal pred gol, kjer je z volejem žogo v mrežo potisnil Dalibor Radujko. Tudi v nadaljevanju je bila Olimpija več pri žogi, a brez resne priložnosti, Rudar pa napadalno povsem anemičen.

V 75. minuti so bili gostitelji zelo blizu tretjega zadetka, ko je eden boljših posameznikov Ranić (v drugem polčasu je bil sicer precej manj pri žogi) z roba kazenskega prostora streljal po tleh in zadel vratnico. Toda tako kot v prvem so tudi v drugem polčasu v nasprotju z dogajanjem na igrišču Velenjčani ob neodločni obrambi domačih spet zadeli.

V 80. minuti je Dragan Čadikovski zavrnil žogo pred gol, kjer je bil sam Denis Grbić in izenačil na 2:2. Ob koncu tekme je imel priložnost za domačo zmago Šokota, a je žogo iz bližine poslal čez gol.

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija-Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 19. kroga Prve lige Olimpija-Rudar.

DELI NA