Remi v derbiju
Maribor in Luka Koper sta se v 24. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Nogometaši Luke Kopra so zasluženo osvojili točko, saj so po izključitvi Nebojše Kovačeviča kar 60 minut imeli igralca manj na igrišču. Vso tekmo so se srčno borili, v sklepnih trenutkih dvoboja pa prek Darija Biščana zapravili celo stoodstotno priložnost za zmago.

Po osrednji tekmi 24. kroga razlika med vodilnima ekipama slovenske elitne nogometne lige ostaja nespremenjena: Koprčani imajo pet točk prednosti pred drugouvrščenimi Mariborčani.

Gledalci so prvi zadetek videli v osmi minuti, ko se je v gneči v mariborskem kazenskem prostoru najbolje znašel Saša Božičič in s strelom v levi spodnji kot ukanil domačega čuvaja mreže Marka Raniloviča. Mariborčani so po vodstvu gostov zaigrali napadalno.

Prvo priložnost je zapravil Rene Mihelič, drugo pa Elvedin Džinič. V 31. minuti je glavni sodnik Davor Drečnik z drugim rumenim kartonom izključil Kovačeviča, terensko premoč pa so izkoristili minuto pred koncem prvega polčasa. Prodor in strel Brazilca Marca Tavaresa je koprski vratar Ermin Hasič zaustavil, odbito žogo pa je Vito Plut pospravil v mrežo gostov.

Mariborčani so v peti minuti nadaljevanja izpeljali bliskovit nasprotni napad, po predložku Aleša Mejača z desne strani pa je v koprskem kazenskem prostoru najvišje skočil Tavares in z natančnim strelom z glavo povišal na 2:1. A veselje domačih gledalcev je bilo kratkotrajno: le pet minut kasneje je Miran Pavlin izvedel prosti strel, Kristijan Polovanec pa je z dobro odmerjenim strelom z glavo izenačil na 2:2.

Izbranci domačega stratega Darka Milaniča so v 69. minuti zapravili idealno priložnost za tretji zadetek. Najprej je Hasič ubranil močan strel Pluta, v nadaljevanju akcije pa je Dejan Mezga zadel vratnico, Tavares pa odbite žoge ni spravil v mrežo. V nadaljevanju se je tekma nekoliko umirila, "zaključna žoga" pa je bila v nogah nogometašev z Obale. V zadnji minuti se je Biščan znašel sam pred domačim vratarjem Ranilovičem, ki je ubranil njegov strel.

SORODNE NOVICE

DELI NA