Remi v derbiju
Domžale in Maribor sta se v derbiju 27. kroga Prve lige razšla z neodločenim izidom 2:2 (0:2).

Derbi kroga je postregel s povsem različnima polčasoma. Če so v prvem prednjačili Mariborčani, ki so to izkoristili za prednost z 2:0, pa so v drugem delu prevladovali Domžalčani in gostom vrnili tudi z enako strelsko mero.

Prva in druga ekipe sezone sta se tako razšli brez zmagovalca. Razlika med njima pa ostaja sedem točk.

Domači trener Darko Birjukov tudi tokrat ni mogel na igrišče poslati vseh svojih najboljših nogometašev, saj je zaradi poškodb manjkala kar osmerica nogometašev.

To se je kljub poletnemu začetku proti vodilni ekipi kmalu poznalo, saj so ti počasi prevzeli pobudo na zelenici in si hitro priigrali dva zadetka prednosti. Že v osmi minuti je pred gol podal Etien Velikonja, Ivan Knezović pa je žogo poslal v lastno mrežo.

V 32. minuti pa se je Velikonja (v 23. minuti je tudi sam nevarno zapretil) po protinapadu znova izkazal v vlogi podajalca, spet je žogo poslal po tleh pred gol, kjer je bil najspretnejši Marcos Tavares in povišal mariborsko vodstvo.

Gosti so sicer nevarno poskusili tudi v deseti minuti, ko je Mitja Viler s 30 metrov žogo poslal malo mimo gola, na drugi strani pa je Marko Drevenšek v 13. minuti s prostega strela z velike razdalje namučil Mateja Radana.

Čeprav so bili tudi v začetku drugega polčasa konkretnejši gosti, pa so domačini v 55. minuti znižali zaostanek, ko se je za strel od daleč odločil Juninho, žoga je na poti proti golu oplazila še Aleksandra Rajčevića, spremenila smer in ukanila Radana v mariborskih vratih.

Mariborčani so v tem obdobju povsem poniknili in bili za to kaznovani v 82. minuti. Tavares je po prostem strelu Domžal v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik je pokazal na belo točko, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni pa je bil Damir Pekič.

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale-Maribor
    Oglejte si izjavi po tekmi 27. kroga Prve lige Domžale-Maribor.

DELI NA