Remi v dvoboju začelja

Rudar - Triglav 1:1 (1:0)

* Stadion ob jezeru, sodniki: Skomina, Praprotnik in Vukan.
* Strelca: 1:0 Kuzmanović (28.), 1:1 Kryeziu (90.).
* Rudar: Stopajnik, Filipović, Džinić, Kašnik, Hrubik, Vošnjak (od 75. Lovenjak), Črnčič, Kuzmanović, Trifković (od 62. Kobiljar), Krefl (od 81. Petrović), Radić.
* Triglav: Čadež, Kuhar, Milanović, Šalja, Mlakar, Gajić (od 46. Kryeizu), Udovič, Tijanić, Brkić (od 73. Janković), Rogelj (od 46. Žurga), Majcen.
* Rumeni kartoni: Kašnik, Vošnjak; Gajić, Žurga, Milanović, Brkić.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so bili vse do izdihljajev tekme s Kranjčani na pragu prve zmage v sezoni, nato pa jim je nespretnost v kazenskem prostoru to preprečila. Gorenjcem so dovolili priti do točke, tako da za njimi na zadnjem mestu še naprej zaostajajo za pet točk. So pa knapi vsaj prekinili niz štirih porazov.

Po mirnem uvodu tekme, ki ga je malce razburkala le priložnost Tilna Mlakarja v šesti minuti, čigar strel je obranil Tomaž Stopajnik, je domača ekipa povedla v 28. minuti, ko je z natančnim in nizkim strelom z 18 metrov zadel Mićo Kuzmanović. V polčasu, ki ni postregel z veliko akcije, pa velja omeniti še 40. minuto, ko se je po gneči v kranjskem kazenskem prostoru zatresla vratnica.

V uvodu drugega polčasa znova ni bilo veliko dogajanja, tako da je uradni napovedovalec lahko ažurno seznanjal gledalce z izidom finalne tekme evropskega prvenstva v odbojki med Slovenijo in Srbijo. Omeniti velja le poskus Adama Vošnjaka v 50. minuti, ko je Luka Čadež s konicami prstov žogo preusmeril v kot. V 69. minuti je malce previsoko z roba kazenskega prostora meril Dominik Radić, v 70. pa je strel Rijada Kobiljarja ustavil Čadež.

V 72. minuti so imeli knapi novo izjemno priložnost, na voljo so imeli najstrožjo kazen po prekršku Milana Milanovića nad Kobiljarjem. Za strel z bele pike se je odločil Radić, a žogo poslal v prečko. Isti igralec je zapravil še eno izjemno priložnost v 78. minuti, ko je bil sam pred Čadežem, a je slednji žogo preusmeril v kot.

V 87. minuti so dvakrat zagrozili tudi Kranjčani, ki pa so prišli do točke v sodniškem dodatku, ko domači niso znali žoge izbiti iz kazenskega prostora, tako da je končala pri Egzonu Kryeziuju, ta pa jo je s 13 metrov poslal v mrežo za končnih 1:1.

Velenjčani bodo v 13. krogu v nedeljo gostili Kidričane, Kranjčani pa Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Triglav
    Triglav je v prejšnjem krogu navdušil proti Aluminiju in končal slab niz, iz krize pa se še vedno ni uspelo izkopati Velenjčanom, ki v prvenstvu še naprej ostajajo brez zmage. Kako se bo razpletel spopad dna lestvice?

DELI NA