Remi v šaleškem derbiju


Celje in Rudar sta se v 33. krogu Prve lige v Celju razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Čeprav so imeli Celjani večji del tekme igralca več na igrišču, jim ni uspelo unovčiti številčne prednosti za zmago proti Rudarju. Ta je s točko ostal na šestem mestu na lestvici, Celje pa je sedmo.

Gledalci so v prvem polčasu videli kar dinamično tekmo s priložnostmi na obeh straneh. Domači so nevarno zagrozili v 17. minuti, ko je Marko Krajcer s strelom z glavo zatresel vratnico, že v naslednjem napadu pa so gosti povedli. Hiter protinapad je učinkovito zaključil Luka Majcen, potem ko je domači vratar Amel Mujčinović stekel proti žogi skoraj do polovice igrišča, a ga je velenjski nogometaš preigral in nato žogo poslal v prazno mrežo.

Tudi v nadaljevanju so bili Velenjčani malce boljši tekmec, a proti koncu polčasa so Celjani postajali vse bolj nevarni. V 38. minuti je v kazenskem prostoru Boban Savič zrušil Romana Bezjaka, za kar si je prislužil rdeč karton in gostom podaril enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel kar Bezjak. V zadnji minuti prvega polčasa so imeli Celjani priložnost za vodstvo, a je bil po kotu Klemen Medved ob drugi vratnici malce prekratek.

V drugem polčasu so več želje po napadu kazali domači nogometaši, imeli pobudo, a so se gosti kljub igralcu manj dobro branili. Igra je bila precej manj zanimiva kot v prvem polčasu, ekipi si nista priigrali praktično niti ene resne priložnosti. V 84. minuti so gosti prišli do strela, z dobrih desetih metrov je sprožil Matej Podlogar, vendar je to storil zelo slabo, tako da prave nevarnosti za vrata domačih ni bilo. Bolj nevarno je bilo v 87. minuti po strelu Jake Bizjaka, a je bil Mujčinović na mestu.
 

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Celja, s tekme 33. kroga Prve lige Celje - Rudar.

DELI NA