Remi v zadnji minuti
Hit Gorica in Maribor sta se 10. krogu Prve lige v Novi Gorici razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Po remiju Olimpije v Celju so si Mariborčani na drugem zaporednem gostovanju na Primorskem (s Koprom so igrali neodločeno 2:2) z zmago želeli povečati prednost na prvenstveni razpredelnici. Čeprav so nastopili močno oslabljeni - manjkali so Dejan Mezga, Agim Ibraimi, Aleš Mejač in Zoran Lesjak -, je trener Darko Milanič na igrišče popeljal napadalno zasedbo s tremi napadalci, a česa drugega kot napada si na domačem igrišču ne more privoščiti niti Miran Srebrnič.

Tako so gledalci lahko spremljali odprto igro z obeh strani, ki je svoj epilog dobila v zadnji tretjini, ko je Goričanom le nekaj minut po zapravljeni enajstmetrovki uspelo izkoristiti številčno premoč na igrišču, saj je v 60. minuti sodnik Roberto Ponis po domnevnem prekršku za najstrožjo kazen najbrž tudi zaradi ugovarjanja izključil Aleša Mertlja.

Do takrat so imeli nekaj več žogo v nogah državni prvaki, toda tudi domači so že v uvodnih minutah ogrozili gostujočega vratarja Jasmina Handanovića, ki ga je nekajkrat zaposlil William Franklin Vicente.

A tudi gostje niso bili brez priložnosti, po nekaj poskusih Roberta Berića je Brazilec Arghus po kotu zadel vratnico. Okvir vrat so zadeli tudi gostitelji, prosti strel Goran Galešića je v vratnico odbil Jasmin Handanović, to pa tudi ni bil edini poskus mladega Banjalučana, ki je nekajkrat dokazal, da je iz razdalje še kako nevaren.

V 59. minuti je Marcos Tavares s prostega strela z roba kazenskega prostora poslal žogo v vratarja Vasje Simčiča, minuto pozneje pa so do izjemne priložnosti prišli gostitelji. V gneči v kazenskem prostoru je sodnik Roberto Ponis videl prekršek Aleša Mertlja, dosodil najstrožjo kazen, Mertlju pa nekaj trenutkov pozneje pokazal rdeč karton.

Toda nekdanjemu igralcu Maribora Vitu Plutu je Handanović strel ubranil, tako da se izid ni spremenil. A nekaj minut pozneje se je Plut vendarle oddolžil za zgrešeno najstrožjo kazen. Po podaji Matije Široka z desne strani ni okleval s strelom, ki je bil dovolj natančen, da je Gorica povedla.

Kljub igralskem primanjkljaju pa se Mariborčani niso predali. Z vsemi razpoložljivimi močmi so krenili po izenačenje, Martin Milec je s strelom z roba kazenskega prostora Simčiču povzročil nekaj težav, da pa končni izid ustreza dogodkom na igrišču, je poskrbel Tavares. Po prostem strelu, ki ga je izvedel Martin Milec, je Brazilec v zadnji minuti rednega dela z glavo premagal novogoriškega vratarja.

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Maribor
    Oglejte si izjavi s tekme 10. kroga Prve lige Gorica - Maribor.

DELI NA