Remi vodilnih
Luka Koper in velenjski Rudar sta se v 5. krogu Prve lige razšla z 2:2 (1:1).

Na vroči Bonifiki sta se pomerili ekipi, ki sta odlično začeli to sezono. Obe sta na prvih štirih tekmah vknjižili prav toliko zmag, danes pa sta se - temu razmerju moči primerno - razšli brez zmagovalca.

Toda s točko so lahko veliko bolj zadovoljni Velenjčani, saj so bili Koprčani tisti, ki so imeli večino tekme premoč, si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, neučinkovitost pa jim je preprečila še dve točki na "kontu".

Koprčani so derbi začeli bolje, narekovali ritem igre, zaključnih strelov pa vseeno ni bilo. Vodilni zadetek so dosegli iz prve polpriložnosti na tekmi. V 14. minuti se je namreč Pavlin odločil za strel s 30 metrov, Savić je žogo odbil, a le do Brulca, ki ni imel težkega dela za dosego prvega gola na tekmi. Tudi po zadetku so imeli pobudo domačini, toda Velenjčani so kljub temu v 26. minuti prišli do izenačenja.

Omladič je lepo preigraval na levi strani in podal pred vrata Kopra, kjer je Prašnikar brez težav unovčil prvo velenjsko priložnost. Le nekaj trenutkov pozneje je iz velike razdalje poskusil še Omladič, toda Suhonjić je s precej težavami žogo vendarle odbil v kot, po njem pa je Kolsiju vratnica preprečila vodilni gol. V zadnjem delu polčasa so se prav tako bolje znašli gosti, ki so nevarno zapretili tudi v 37. minuti, a je koprski vratar obranil močan strel Lo Duce nekoliko z leve strani.

V drugem polčasu so imeli Koprčani takoj izjemno priložnost za novo vodstvo, ko je Pavlin žogo že poslal mimo vratarja Savića, a tudi mimo gola, če pa bi akcijo malo bolje spremljal Brulc, bi jo lahko brez težav potisnil v mrežo. Toda naveza Pavlin-Brulc se je izkazala v 52. minuti. Nekdanji reprezentant je lepo podal za hrbet velenjskih branilcev, Brulc pa nato rutinirano matiral gostujočega čuvaja mreže.

Zelo razpoloženi Pavlin pa je tudi po tem golu venomer vnašal nemir v gostujočo obrambo, med drugim je v 60. minuti odlično sprožil z 20 metrov, Savić pa je z lepo parado preprečil nov zadetek.

V 77. minuti je imel novo koprsko "mat potezo" še Božičič, ki pa je v dvoboju iz oči v oči s Savićem žogo poslal nekaj centimetrov mimo vrat. Toda kljub zelo bledi igri v tem delu so Velenjčani le izvlekli točko.

V drugem polčasu je sicer edini omembe vreden strel na velenjski strani sprožil Golob (z volejem čez gol) in ko je že kazalo na koprsko zmago, je v 85. minuti De Moraes zadel z glavo.

SORODNE NOVICE

DELI NA