Remi vrtnic in knapov
Hit Gorica in Rudar sta se v 17. krogu Prve lige v Novi Gorici razšla z 2:2 (1:1).

Rudar in Gorica sta se nazadnje srečala pred desetimi dnevi v pokalu, kjer so se napredovanja v polfinale veselili gostje iz Velenja. Goričani, ki so na zadnjih petih tekmah slavili štirikrat in so bili pred obračunom na drugem mestu so vknjižili novo točko, s katero so zadržali drugo mesto na prvenstveni lestvici, Velenjčani pa so sedaj četrti.

Domači trener Miran Srebrnič pred tekmo ni imel velikih težav z manjkajočimi nogometaši, trener Rudarja Milan Djuričić pa je imel nekaj nevšečnosti s sestavo obrambe, kajti Nenad Novaković je kaznovan, Boštjan Jelečevič in Peter Stojnič pa sta poškodovana.

Tekmo so nekoliko bolje začeli domači nogometaši, vendar so knapi hitro vzpostavili ravnotežje na zelenici. Do prvega strela je prišel Dejan Žigon, vendar je v 12. minuti streljal preko gostujočih vrat. Nato je poizkusil še Goran Galešić, vendar je tudi on zgrešil. So pa svojo prvo priložnost izkoristili Velenjčani in tudi povedli. V 20. minuti je Rajko Rotman lepo našel Denisa Klinarja, ki je vtekel med dvema branilcema in premagal Vasjo Simčiča.

Šest minut kasneje je strel Galešića ujel vratar knapov Boban Savić in poslal Damjana Trifkovića v hiter protinapad, vendar je na sredini igrišča ob vračanju v obrambo obležal Aris Zarifović in akcija gostov je splavala po vodi.

V 29. minuti je po prostem strelu, ki ga je izvajal Galešić prišlo do izenačenja. Galešić je na desni strani podal do Nebojše Kovačevića, ki je streljal in zadel obrambne igralce Velenja, žoga se je odbila do Dejana Žigona, ki je žogo kljub gneči v kazenskem prostoru poslal v mrežo Savića.

Po izenačujočem zadetku so si Goričani bili boljši tekmec, vendar strela Vicenteja in Galešića nista našla poti do mreže Velenjačanov, strel Žigona pa je dobro ubranil Savić.

Drugi polčas so bolje začeli domači igralci, ki so že v uvodu prišli do vodstva. Galešić je izvajal kot, podal do rezervista Mihe Gregoriča, ki se je dobro znašel v kazenskem prostoru in zadel iz 10-ih metrov. Pobudo na igrišču so prevzeli Goričani, ki so si ustvarjali priložnosti, še najbližje golu pa je bil razigrani Galešić, ki ni zadel okvirja gostujočih vrat. Svoje priložnosti so si priigrali tudi knapi, vendar so bili premalo natančni, da bi resneje ogrozili Simčiča.

V 82. minuti je po podaji iz leve strani s prve sprožil Amel Mujaković, žoga se je od vratnice odbila v naročje Savića. Pet minut kasneje pa so knapi vendarle izenačili. Napako je storil Danjel Rakušček, žogo mu je odvzel Rajko Rotman, jo podal v sredino do Trifkovića, ki je izid poravnal. V tretji minuti sodniškega podaljška so imeli Goričani še zadnjo priložnost za nove tri točke. Galešić je znova dobro podal v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Miha Gregorič, streljal z glavo, s parado pa je žogo v kot odbil Savić in ostalo je pri delitvi točk.

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Nove Gorice,  s tekme 17. kroga Prve lige Gorica - Rudar.

DELI NA