10.04.2024 | Prva liga Telemach
Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah

Domžale - Rogaška 0:1 (0:1)

* Stadion v športnem parku Domžale, sodniki: Matoša, Klančnik, Kordež).
* Strelec: 0:1 Thalisson (4.).
* Domžale: Štubljar, Mutavčić, Nwakwo, Offenbacher (od 84. Perc), Hodžić, Markuš, Pišek, Tolić (od 61. Dovžan Karahodžić), Topalović (od 71. Đapo), Stuparević, Šturm (od 46. Kolobarić).
* Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Kambić, Vujčić, Diaby, Lovrić, Thalisson, Flis, Kregar (od 90. Sim), Kurež (od 81. Majcenič), Prenkpalaj (od 81. Ruskovački), Mijić.
* Rumeni kartoni: Šturm, Hodžić; Mulalić.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Domžal so v prejšnjem krogu, ko je na klopi debitiral novi trener Matej Podlogar, premagali Bravo, upali pa so, da se bo pozitivi šok ob zamenjavi trenerja podaljšal tudi na domačo tekmo proti Rogaški. Toda naleteli so na zelo discipliniranega tekmeca, ki je že v četrti minuti izkoristil svojo priložnost povedel, nato pa brez posebnih težav zaustavljal njihove napade in prišel do novih pomembnih točk v boju za obstanek. Z njimi se je celo točkovno izenačil s sedmouvrščenimi Domžalčani, Aluminij pa zdaj zaostaja že šest točk.

Tekma se je praktično začela z menjavo v gostujočih vratih, mladega Žana Loberja je zamenjal izkušeni nekdanji član Domžal Ajdin Mulalić, ki je moral takoj posredovati. Tom Alen Tolić je v kazenskem prostoru storil vse, kot je treba, le strel je bil za vratarja Rogaške preslab, z odbito žogo pa se ni znašel niti Luka Topalović. Takrat si nihče ni mislil, da bo to za domače edina res lepa priložnost na tekmi. Imeli so sicer še nekaj polpriložnosti, v prvem polčasu je streljal preveč mimo vrat, v zadnjih trenutkih tekme pa z glavo mimo gola.

Tudi Slatinčani niso bili nevarni, izkoristili pa so že prvo priložnost v četrti minuti. Po prostem strelu z desne strani se je v gneči odlično znašel Brazilec Thallison, s težkega položaja je žogo poslal na pravo mesto.

Pri Rogaški je v prvem delu grozil Patrik Mijić, ki pa je bil tudi preveč sebičen, v drugem polčasu pa so gosti izvedli nekaj nevarnih protinapadov, a z izjemo enega, ko so streljali v naročje domačega vratarja, jih niso izpeljali do konca. Zaradi tega pa se na koncu niso preveč obremenjevali, saj so osvojili tisto, po kar so v Domžale prišli.

V naslednjem krogu bo Rogaška gostila Celje, Domžale pa Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Rogaška
    Domžale spet kažejo znake življenja, uspeh proti Bravu pa bodo skušale nadgraditi v sredo, ko gostijo razočarano Rogaško.

DELI NA