25.02.2024 | Prva liga Telemach
Rogaška zaustavila napad Maribora

Rogaška - Maribor 0:0

* Športni center, sodniki: Antič, Vidali, Švarc.
* Strelci: /.
* Rogaška: Ž. Lorber (od 1. Mulalić), Kambič, Flis, Lovrić, Pirtovšek, Korošec, Thalisson, Vujčić, Kregar (od 87. Prenkpalaj), Kurež (od 87. Satchwell), Mijić.
* Maribor: Jug, Širvys, Uskoković (od 53. Milec), Šoštarič Karič, Lorbek, Vrhovec, J. Repas (od 61. Ž. Repas), Božić (od 77. Iličić), Soudani, Barišić (od 61. Jakupović), Kolar (od 77. Bourles).
* Rumeni kartoni: Vujčić, Lovrić, Kambič, Flis; Soudani, Lorbek.
* Rdeči karton: /.

Rogaška je znova pokazala, da je spomladi povsem drugačna ekipa kot jeseni. Čeprav je v prejšnjem krogu visoko izgubila pri vodilnem Celju, pa je proti Mariboru pokazala celo nekaj več konkretnosti kot gostujoča zasedba, ki pa je imela najlepšo priložnost tekme. A ne enim ne drugim ni uspelo zatresti mreže, tako da so se razšli z delitvijo plena. Maribor ostaja tretji, Rogaška pa zadnja na lestvici.

Slatinčani so v deveti minuti prvič zagrozili, ko je Patrik Mijić prišel do strela z roba kazenskega prostora, Ažbe Jug pa je bil na mestu. Mijić je poskusil tudi dve minuti pozneje, vendar z leve strani kazenskega prostora žogo poslal mimo vrat.

Mariborčani, ki so začeli brez sicer napadalno razpoloženih Josipa Iličića in Arnela Jakupovića, so prvi zaključni strel sprožili v 17. minuti, ko je bil precej nenatančen Sven Šoštarič Karič.

V 41. minuti so domači, ki so dotlej imeli lepše priložnosti, zahtevali najstrožjo kazen po padcu Mijića pred vrati Maribora, a do nje ni prišlo. Malce pozneje je Rok Pirtovšek žogo poslal čez gol s strelom z glavo.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Hilal Soudani po kotu žogo poslal mimo vrat, v 53. minuti pa je po poškodbi Luke Uskokovića po dolgem času spet zaigral kapetan Maribora Martin Milec.

V 60. minuti so imeli Mariborčani najlepšo priložnost na tekmi, ko je Maks Barišić že šel mimo Ajdina Mulalića, na koncu pa žogo poslal v prečko.

Tudi Slatinčani pa so še naprej kazali odločno predstavo, nekajkrat opozorili nase, vendar brez pravega zaključka. Že v sodniškem dodatku je Soudani po kotu prišel do novega strela z glavo, a tudi on zgrešil cilj.

Rogaška bo v 24. krogu v nedeljo gostovala v Kopru, Maribor pa bo dan prej gostil Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Maribor
    Nedeljsko dogajanje bodo kmalu po kosilu odprli nogometaši Rogaške in Maribora. Vijoličasti bodo po več kot 30 letih znova gostovali v Rogaški Slatini, kdo bo boljši v štajerskem obračunu?

DELI NA