Rudar do novih treh točk

Rudar Velenje - Triglav 3:1 (1:0)


* Stadion Ob jezeru, gledalcev 300, sodniki: Vinčić (Maribor), Friš (Sladki Vrh) in Kmetec (Orehova vas).
* Strelci: 1:0 Bratanović (38.), 2:0 Bratanović (52.), 2:1 Bubanja (56.), 3:1 Bubalović (69.).
* Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 62. Rotman), Firer (od 58. Klinar), Črnčič, Berko, Jahić (od 78. Bakarič), Bratanović, Radujko, Eterović.
* Triglav: Curanović, Zolić, Klemenčič (od 58. Šturm), Sever, Jelar, Đurković, Krcić (od 64. M. Poplatnik), Šmit (od 87. A. Poplatnik), Pokorn, Stojnić, Bubanja.
* Rumeni kartoni: Bubalović, Bakarič; Sever, Šmit, Stojnić, Pokorn.
* Rdeč karton: /.

Velenjski nogometaši so po visoki zmagi nad Aluminijem in remiju v Kopru vpisali nove tri točke za sedmo zmago v sezoni. Tokrat so izbranci Jerneja Javornika odpravili Kranjčane in se točkovno izenačili s šestouvrščeno Gorico. Triglav je po 11. porazu ostal osmi, ima pa tekmo manj.

Velenjčani so tekmo bolje začeli in imeli v 14. minuti prvo lepo priložnost na tekmi, ko sta bila po kotu Uroša Rošerja pred vrati Dalibor Radujko in Sebastjan Berko, a je ostalo pri 0:0. Tri minute pozneje so prvi ogrozili domača vrata tudi Kranjčani, ti so prevladovali večino polčasa, ko je Davor Bubanja - ob pomoči enega domačih igralcev - za malo zgrešil cilj z roba kazenskega prostora.

V 20. minuti se je Alen Krcić sam znašel pred domačim vratarjem Matjažem Rozmanom, vendar je slednji s pravočasnim posredovanjem preprečil strel. Rozman se je izkazal z izvrstno obrambo tudi v 30. minuti po novem poskusu Bubanje, a prav v trenutkih Triglavove premoči je Rudar povedel, ko je v 38. minuti po podaji Ivana Firerja zadel Elvis Bratanović.

Ista naveza je udarila tudi v 52. minuti, Firer je bil spet v vlogi podajalca, Bratanović pa strelca za 2:0. Gorenjci so se hitro vrnili v igro, saj je Bubanja štiri minute zatem v domačo mrežo pospravil odbito žogo po strelu Enisa Đurkovića. Gostitelji so bili znova nevarni v 67. minuti, ko je Darjan Curanović moral posredovati po poskusu Rajka Rotmana, minuto za njim pa je Christian Bubalović iz ugodnega položaja z glavo meril previsoko.

Prav Bubalović pa je v 69. minuti zadel za 3:1, ko je bil najspretnejši pred vrati Triglava po podaji Aleša Jeseničnika iz kota. Gosti so znova opozorili nase v 76. minuti, Đurković je lepo preigraval domače branilce, prišel do strela, a je izvrstno posredoval Rozman, tako kot po novem močnem udarcu Đurkovića v 88. minuti, kar je bila ob strelu Mateja Poplatnika v sodniškem dodatku tudi zadnja prava priložnost tekme.

Tekst: STA
Foto: Ekipa


SORODNE NOVICE

  • 16.03.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje – Triglav

DELI NA