Rudar mimo prvakov
Rudar je v 2. krogu Prve lige premagal Maribor z 1:0 (1:0).

Slovenski nogometni prvak Maribor po dveh krogih ostaja še brez točke. V ne preveč navdušujoči predstavi v Velenju so zmagali domači nogometaši, ki so edini gol dosegli z izdatno mariborsko pomočjo. Kljajević je namreč zabil avtogol. Tako sta po dveh krogih na dnu lestvice Maribor in Olimpija, na vrhu pa Koper in Rudar.

Trener gostov Darko Milanič se je v primerjavi s tekmo z Gruzijci v kvalifikacijah lige prvakov odločil za dve spremembi: ob Mertlju je tokrat priložnost od začetka dobil Kljajević, ki pa prvega polčasa v Velenju ne bo ohranil v najlepšem spominu. Že v 19. minuti je napravil napako, ko je izgubil žogo na sredini igrišča, kar je Golobu ponudilo prosto pot proti golu, česar pa velenjski nogometaš (tudi ob hitrem vračanju Kljajevića) ni vnovčil.

Bolj usodna je bila napaka v 27. minuti. Golob je hitro izvedel avt, podal do Kolsija, ki je z desne strani močno podal v sredino, Kljajević pa je ob poskusu izbijanja žoge nespretno zadel lastno mrežo. Če si Mariborčani v prvem polčasu niso priigrali prave priložnosti, pa so bili po vodilnem zadetku Velenjčani še nevarnejši. Tako je v 37. minuti Jeseničnik s 14 metrov zatresel le zunanji del mreže, Mešić pa je dve minuti zatem z glavo zadel okvir vrat.

V drugem polčasu so bili spet Velenjčani tisti, ki so prvi zapretili, Mešićev strel z 20 metrov je Ranilović v 53. minuti obranil. Toda to je bil ob nepovezani igri obeh moštev edini "bolj vroč" trenutek. Mariborski navijači so - če že niso bili najbolj zadovoljni z igro svojih nogometašev - v 66. minuti pozdravili vsaj vrnitev Mezge, ki je bil zaradi poškodbe odsoten več kot tri mesece, v 66. minuti pa je zamenjal Mertlja.

Zadnji del tekme je bil precej živčen. Če so na tekmi manjkale priložnosti, pa zagotovo ni kartonov. Največji incident je "zakuhal" Pavlovič, ki je v 81. minuti s komolcem v obraz udaril Jeseničnika in si prislužil direktni rdeč karton ter predčasno pot v slačilnico. S tem je tudi razblinil mariborske upe po ugodnem razpletu, medtem ko so imeli domači še nekaj polpriložnosti za povišanje vodstva, a je ostalo pri 1:0.

SORODNE NOVICE

DELI NA