Rudar odčital nogometno lekcijo Celjanom

15. krog Prve lige je prinesel visoko zmago Velenjčanom v štajersko-šaleškem derbiju ter prvi poraz Kopra. Na Ptuju zaradi srčnega zastoja trenerja Vrtnic Mladenoviča tekma prekinjena minuto pred koncem.

[[prvaligasi]]

Prva liga, 15. krog

Luka Koper : Maribor 1:3 (1:2)
Kovačevič 22'; Tavares 23', Bačinovič 24', Jelič 60'

Potem, ko so nogometaši Kopra pred tednom dni izpadli v iz Hervis pokala Slovenije, so tokrat dodali še prvi poraz. V obeh tekmovanjih je to torej tretja tekma Kopra brez zmage, kar bi že lahko nakazovalo, da so Kanarčki zapadli v manjšo krizo. Na drugi strani so Mariborčani vrnili izgubljene točke proti Domžalam, zmaga pa je pomenila tudi napredovanje na četrto mesto prvenstvene razpredelnice, potem ko so Celjani visoko klonili v Celju.

Labod Drava : Hit Gorica 1:1
Kronaveter 41', Osterc 33'

Na Ptuju sta se zadnji ekipi na lestvici razšli z remijem, ki na koncu bistveno ne pomaga nikomur. V vodstvo so prišli Novogoričani, potem ko je z glavo zadel Osterc, na drugi strani pa je še pred iztekom prvega polčasa izenačil Kronaveter. Do konca se rezultat kljub lepim priložnostim ni spremenil, sama tekma pa bo kmalu odšla v pozabo zaradi dogodka iz zadnjih minut, ko je ob klopi Gorice obležal njihov trener Vladan Mladenovič. Sivolasi strateg je doživel zastoj srca, zaradi česar je bil takoj odpeljan v ptujsko bolnišnico, od koder še čakamo na poročilo o njegovem zdravstvenem stanju.

Interblock : Nafta 1:1 (0:0)

Rapnik 57'; Volaš 87'

Pomlajeni Interblock ostaja neporažen tudi po drugi tekmi v novi sestavi. Tokrat so varovanci trenerja Lučiča skoraj cel drugi polčas odigrali z igralcem manj, kljub temu povedli z golom kapetana Rapnika, tik pred koncem pa je izenačil Volaš. Nafta je tako še enkrat več potrdila, da ji gostovanja ne ležijo, razlika Lendavčanov in Ljubljančanov pred predzadnjo Dravo pa je ostala nespremenjena. Interblock bo imel po tekmi z Nafto nove težave, saj je Josip Iličič zaradi poškodbe igro zapustil že v 12. minuti. V prihodnjem krogu Ljubljančani gostujejo pri Gorici, Nafta pa bo poskusila nadaljevati odlično domačo formo in premagati Domžale.

Domžale : Olimpija 1:2 (0:1)
Zatkovič 88'; Ibraimi 32', Cimirotič 82'

Potem, ko so med vikendom slavili v Ljudskem vrtu, Domžalčanom tokrat ni uspelo potrditi točk iz štajerske prestolnice. Namesto skalpa Olimpije bodo varovanci Vlada Badžima priložnost morali iskali med vikendom v Lendavi. Pred maloštevilnimi gledalci je bila Olimpija boljši nasprotnik in si zanesljivo priborila tri točke, med strelce pa sta se vpisala Ibraimi in Cimirotič. Domžalčani so preko Zatkoviča zadeli šele v 88. minuti, kar je bilo premalo. Po treh slabših tekmah se po gostovanju pri svojem nekdanjem klubu smeji Robertu Pevniku, ki je z Olimpijo sedaj, kljub dvem točkam minusa z začetka prvenstva, zdaj na tretjem mestu.

CM Celje : Rudar 0:4 (0:3)
Tomažič Šeruga 9', Cipot (11m) 27', Mujakovič 36', Lo Duca 86'

Knapi so Celjanom na Areni Petrol odčitali pravo nogometno lekcijo, potem ko so mrežo celjskega vratarja Mujčinoviča napolnili kar s štirimi zadetki. Za derbije med Celjani in Velenjčani se je na tribunah Arene Petrol zbralo malo število gledalcev, pa tudi sama tekma je bila manj napeta kot prejšnji obračuni. Pravzaprav so večji del srečanja igrali le varovanci Marijana Pušnika, ki so vprašanje zmagovalca rešili že po 36. minutah, ko je za 0:3 zadel Mujakovič. Celjani, zanimivo Đuričič v tekmi, ki jo je njegovo moštvo izgubilo z 0:4 do konca vztrajal pri začetni enajsterici, so nekaj svojih minut odigrali med 55. in 70. minuto, ko so bili tudi blizu zadetka, kljub temu pa je zmaga na koncu zasluženo odšla v Velenje.

Tekst: Matjaž Krajnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA