Rudar razbil Gorenjce
Triglava Gorenjska je v 25. krogu Prve izgubil proti velenjskemu Rudarju z 1:4 (0:2).

Velenjčani so v zadnjih treh tekmah zelo strelsko razpoloženi (na zadnjih treh tekmah so dosegli kar 13 golov), kar se jim pozna tudi pri točkovni beri.

Zmagali so na vseh treh zadnjih obračunih, vključno z današnjim, na katerem so zasluženo slavili v Kranju, in se utrdili na petem mestu prvenstvene lestvice, četrti Olimpiji pa so se približali le na točko. Triglav ostaja osmi.

Prve pol ure obračuna v Kranju bo šlo hitro v pozabo, saj si ekipi (domača je bila precej oslabljena, tudi brez prvega strelca Dejana Burgarja) v tem delu igre nista pripravili praktično niti ene priložnosti (prvi strel je šele v 35. minuti sprožil domači nogometaš Ajdin Redžić). Iz "zaspanosti" so se prvi prebudili Velenjčani, ki so pred koncem polčasa kar dvakrat zatresli mrežo domačih vrat.

V 38. minuti je prvi velenjski poskus proti golu sprožil Amel Mujaković in s prostega strela z roba kazenskega prostora svoji ekipi priigral vodstvo. Tri minute zatem se je med strelce vpisal še Dragan Čadikovski, ki je z leve strani kazenskega prostora zadel v daljši kot domačih vrat in tako poskrbel za izvrstno izhodišče Velenjčanov pred drugim polčasom.

A Triglav se še ni vdal. Kmalu po začetku drugega polčasa so gostitelji znižali zaostanek, ko je po podaji Dejana Dimitrova z desne strani iz bližine zadel Dragan Ovčina. Maloštevilni domači gledalci so lahko spet upali na ugodnejši razplet.

Toda te upe so Velenjčani spet hitro dotolkli, saj je Čadikovski v 52. minuti zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, Rajko Rotman pa je z volejem v 68. minuti dokončno odločil zmagovalca.

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav-Rudar
    Oglejte si izjavi po tekmi 25. kroga Prve lige Triglav-Rudar.

DELI NA