Rudar stoodstoten
Olimpija je v 3. krogu Prve lige v slovenski prestolnici izgubila proti velenjskemu Rudarju z 0:1 (0:0).

Velenjski Rudar v tej sezoni domačega prvenstva niza le zmage. Tretjo zapored je vknjižil v Ljubljani, ko je z zadetkom Grbića ob koncu tekme strl odpor Olimpije. Ta je bila sicer boljša do izključitve Pejića, a je na koncu le morala priznati premoč gostov. Olimpija, ki je v prejšnjem krogu premagala Gorico, je tako vpisala še drugi poraz.

V zadnjih letih je postala kar nekakšna tradicija, da nogometni navdušenci v Spodnji Šiški ne pridejo ravno na svoj račun. Tekme so vse prej kot lepotice, tako je bilo tudi v prve pol ure ljubljansko-velenjskega obračuna. Obetavne akcije so bile redkost, vse kar so gledalci videli, sta bila dva prosta strela Ljubljančanov in eden Velenjčanov. Od teh treh je bil najnevarnejši prav Grbićev, ki je od daleč namučil Oblaka v ljubljanskih vratih.

Sicer pa je imela malce "pomlajena" Olimpija (v postavi namreč ni bilo nekaterih starejših igralcev) ves čas terensko pobudo, ki ji je tudi prinesla nekaj obetavnih poskusov. Tako sta, denimo, v 32. minuti lepo akcijo izpeljala Rujović in Cimirotić, a brez pravega zaključka. Domačini so imeli najlepšo priložnost v 36. minuti, ko je po Cimirotićevem strelu Savić žogo odbil do Da Silve, toda Brazilcu v Olimpijinem dresu iz bližine prav tako ni uspelo ukaniti velenjskega vratarja.

Prav ob koncu polčasa so imeli zelo lepo priložnost tudi gosti, ko je Oblak stekel iz vrat, do žoge pa je prvi prišel Mešić in žogo usmeril proti ljubljanski mreži. Na srečo domačinov je bil strel šibak, tako da je Salkić še pravočasno žogo odbil v kot.

Velenjčani so bili tisti, ki so agresivneje začeli drugi polčas in si takoj priigrali dve priložnosti, še nekaj več vode na njihov mlin pa je preusmeril drugi rumen karton Pejića v 53. minuti. Že v 55. minuti so gosti zahtevali najstrožjo kazen zaradi prekrška nad Mešićem v kazenskem prostoru Olimpije, toda glavni sodnik Klinc ni zapiskal, novo priložnost za unovčenje številčne premoči pa so imeli knapi le nekaj trenutkov pozneje, ko je z glavo po prostem strelu Grbića zgrešil Tolimir.

V drugem polčasu so bili Velenjčani z igralcem več razumljivo precej nevarnejši, toda Oblak je mrežo kljub nekaj nevarnim strelom ohranil nedotaknjeno.

Velenjčani so nadaljevali s pritiskom, poskušali s streli z vseh položajev, toda kot za stavo mimo cilja, med drugimi tudi Trifković v 80. minuti, ko je s strelom z glavo zadel vratnico. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli gosti v 88. minuti in jo tudi unovčili. Grbić je namreč zelo dobro izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora in gostom prinesel nove tri točke.

SORODNE NOVICE

DELI NA