Rudar uspešen na Ptuju
Ptujski nogometaši nadaljujejo črni niz, ki jih drži pri repu prvenstvene lestvice (za njimi sta le Luka Koper in Primorje). Izbranci Ljubinka Drulovića so namreč doživeli še šesti zaporedni poraz in za sedmouvrščenim Rudarjem zaostajajo že štiri točke. Prav Velenjčani pa so bili tisti, ki so danes na Ptuju odnesli ves plen, čeprav so zadnje pol ure igrali z igralcem manj. Toda odločilni gol so zabili že sredi prvega polčasa, kar je bilo dovolj za drugo Rudarjevo gostujočo zmago v tej sezoni.

Domači nogometaši nikakor ne morejo iz črne serije porazov. Za spremembo so tokrat dobro igrali, veliko bolje kot v minulih krogih. Pričeli so bolj poletno in bili bolj nevarni od gostov. Tako je najprej Zilič streljal prek vrat v 20. minuti, tri minute zatem je poskusil tudi Junuzovič, vendar je Murko strel obranil. V 25. minuti sta lepo akcijo izvedla Junuzovič in Perič, ki sta izigrala domačo obrambo, Perič pa je žogo iz bližine potisnil v mrežo. Le dve minuti kasneje so gosti zagrozili prek Ziliča in Semlerja, vendar se Savič ni pustil ukaniti. V 30. minuti je Kronaveter lepo podal do Ziliča, proti njemu je stekel Savič, Zilič je poizkušal z lob udarcem, vendar je Cipot rešil.

V drugem polčasu so več pobude imeli domačini, ki so želeli rezultat izenačiti. V 60. minuti jim je pri tem pomagal še Perič, ki je grobo zrušil Bošnjaka in prejel drug rumeni karton. Igralec več v polju je bila kar precejšnja prednost za gostitelje, ki so vse sile usmerili v napad, mreže velenjskega vratarja Saviča pa jim ni uspelo zatresti. Tri minute pred koncem srečanja so imeli Velenjčani še 11-metrovko, ko je Andželkovič v svojem kazenskem prostoru zrušil Junuzoviča. Isti igralec je izvajal kazenski strel, vendar je domači vratar Murko njegov strel zaustavil.

SORODNE NOVICE

DELI NA