Rudar zmagal v Domžalah
Rudar je v tekmi 10. kroga Prve lige v gosteh premagal Domžale s 3:2 (2:0).

Oslabljene Domžale nadaljujejo s serijo porazov. Potem ko so doživele polom v pokalni tekmi z Zavrčem, izgubile v prejšnjem krogu proti Olimpiji, so tokrat morali na domačem igrišču priznati premoč še Rudarju. Zmaga gostov je zaslužena, saj so pokazali učinkovito igro, predvsem velja to za prvi del, v katerem so iz treh priložnosti zadeli dvakrat.

V drugem polčasu so z nekaj težavami prednost zadržali, tudi s pomočjo številčne premoči na igrišču, saj so sicer neučinkoviti gostitelji od 67. minute igrali brez Luke Elsnerja, ki si je zaradi neprimernega posredovanja v kazenskem prostoru prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico.

Po njegovem prekršku so imeli gostje celo priložnost za povišanje vodstva, a je Amel Mujaković zastreljal enajstmetrovko. Po tem so gosti prejeli še en zadetek, vendar do konca zdržali vse nalete domačih in zabeležili zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice.

V uvodnih minutah so gledalci videli enakovredno igro, bližje vodstvu pa so bili Domžalčani, prečka je v osmi minuti Damirju Pekiču preprečila jubilejni 100. gol v državnem prvenstvu. Kar ni uspelo domačim, je šest minut pozneje uspelo gostom. Po napaki Elsnerja se je med strelce vpisal Nikola Tolimir.

Po zadetku so pobudo na igrišču prevzeli Domžalčani, priigrali so si tudi nekaj priložnosti, toda mreža se je spet zatresla na nasprotni strani. V 35. minuti je bil tokrat najboljši igralec Velenjčanov Elvis Bratanović lepo prodrl po levi strani, zavrnil žogo na rob kazenska prostora, nekdanji igralec Domžal Luka Žinko pa je z lepim strelom ugnal Majcna. Bratanović je imel nato še priložnost, da se tudi sam vpiše med strelce, a mu je Majcen veselje preprečil.

Upanje domače ekipe je vzkipelo že v četrti minuti nadaljevanja, ko je Dejan Zadnikar na desni strani ušel gostujočim branilcem, podal žogo točno na glavo rezervistu Liridonu Osmanaju, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo. Ohrabreni z znižanjem so Domžalčani zaigrali na vse ali nič, kar se jim ni obrestovalo. Po protinapadu je v 63. minuti Leon Črnčič lepo zaposlil Bratanovića, ta je preigral vratarja in potisnil žogo v mrežo.

Črnčič je gostom tudi priigral najstrožjo kazen, toda Mujaković je ni izkoristil. Zato so bili rudarji kaznovani v 80. minuti, ko je nespretno posredovanje Petra Stojnića kaznoval Dalibor Teinović. Čeprav z igralcem manj, so domači do konca tekme napadali, si priigrali tudi nekaj polpriložnosti, a izid se do konca ni spremenil. bližje novemu zadetku so bili celo gosti, ki so v sodnikovem podaljšku v enem napadu trikrat prišli do strela, toda ne Bratanović ne Matej Podlogar nista našla poti do gola.

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Rudar
    Oglejte si izjavi s tekme 10. kroga Prve lige Domžale - Rudar.

DELI NA