Rudar znova zmagal
Rudar je v 24. krogu Prve lige premagal Domžale s 3:1 (1:1).

Nogometaši Rudarja so po visoki zmagi proti Primorju (6:0) v prejšnjemu krogu prišli do nove zmage, tokrat so premagali Domžalčane.

Gledalci na stadionu Ob jezeru na prvo priložnost niso dolgo čakali. Gostje so izgubili žogo na sredini igrišča, Damjan Trifković pa je na kratko podal do Amela Mujakovića, ki se je 25 metrov od vrat odločil za strel, vendar je vratar gostov Darko Brljak strel brez težav ubranil.

Le nekaj trenutkov pozneje je Ivan Knezović slabo oddal žogo na svoji polovici, prestregel jo je Trifković, ki je podal do Dragana Čadikovskega. Ta je iskal Mujakovića, bližje žogi pa je bil Knezović, a je storil napako, tako da je Mujaković sam prišel pred vratarja Brljaka. Slednji je strel v dolgi kot ubranil z nogo.

Domžalčani so na svojo prvo priložnost čakali četrt ure, ko se je Damir Pekič odlično znašel na polovici Rudarja, kjer je bil v dvoboju močnejši od Boštjana Jelečevića. S podajo v kazenski prostor je želel zaposliti Matica Seferovića, a je bil slednji nekoliko prepozen. Žoga je prišla do Fabijana Cipota, ki pa je bil nepazljiv in ukradel jo je Amer Krcić, ta jo je namestil Drevenšku, ki pa je streljal precej mimo vrat.

V 28. minuti so Velenjčani izvedli hiter protinapad, gol pa je dosegel Elvis Bratanović. Na levi strani je preigral Luko Elsnerja, nato pa je podal na drugo vratnico do Dragana Čadikovskega, ki je žogo vrnil Rajku Rotmanu, ta je zadel vratnico, žogo pa je pod prečko zabil Bratanović.

V 33. minuti je Damir Pekič priigral prosti strel, z neposrednim strelom proti vratom je poizkušal Marko Drevenšek, ki pa je bil premalo natančen. Pet minut pozneje se je v dvoboju Aleša Jeseničnika in Blaža Brezovačkega slednji poškodoval in ni mogel nadaljevati. Zamenjal ga je Mato Šimunović.

V 40. minuti so Domžalčani prišli do izenačenja. Tadej Apatič je izvajal kot z desne strani, na drugi vratnici pa je z močnim strelom neovirano zadel Pekič. V 44. minuti je imel priložnost Bratanović, ki se je znašel sam pred Brljakom, gostujoči vratar pa je strel brez težav ubranil.

Prvo priložnost v drugem polčasu so imeli domači igralci. V 51. minuti je Trifković podal do Rotmana, ki pa je z roba kazenskega prostora močno zgrešil. Nato pa je v 52. minuti Mujaković na desni strani izvedel prosti strel, kjer je najvišje skočil Nikola Tolimir in zadel spodnji desni kot domžalskih vrat. Svoje vodstvo so Velenjčani povišali v 67. minuti, ko so domači izvedli nov hiter protinapad, zadel pa je Čadikovski in postavil končni izid tekme.

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar-Domžale
    Oglejte si izjavi po tekmi 24. kroga Prve lige Rudar-Domžale.

DELI NA